Saturday, December 3, 2011

Kooreta keedetud munad

Sattusin täna hommikul lugema Elis Köögis blogi, kus ta läbi sohi pošeeritud mune oli teinud. Leidsin, et see on väga kaval nipp ja katsetasimegi kohe ise kaa. Ma olin aga veelgi kavalam ja usaldasin selle peene ülesande hoopiski härrale teha, ise aga samal ajal tegin juustutähekesi (lehttaina sisse volditud valge juustu viil), et seda muna millegagi koos ka süüa oleks. Nüüd on kõht heast kraamist punnis ja hea meelega jagan seda lihtsat retsepti siingi.


Tuleb võtta väike kauss, vooderdada toidukilega, määrida kile kergelt oliivõliga kokku, lüüa sinna peale ettevaatlikult muna lahti, tõsta kileotsad muna peale kokku ja väikse nöörijupiga siduda kilest pambuke. Meie tegime viis muna korraga. Ajasime vee kastrulis keema, ja panime kõik kiletatud munad korraga keeduvette. Keetsime neid umbes 5 minutit, et munavalge hüübiks ja kollane jääks seest vedel.

Lõikasin pambukesed sidumiskohast lahti ja eemaldasin ettevaatlikult supilusika abil muna kile seest ja tõstsin saia peale. Natuke soola ja pipart peale. Valmis!



Poached Eggs - Easy Version


Bring a pot of water to a boil. Line a small bowl or ramekin with film and brush its inside with a few drops of oil. Carefully break a fresh egg – the yolk has to stay whole – and let it slide into the film-lined bowl. Close the film above the egg, keeping a little air trapped inside, then close with a yarn. Now put the “egg-bag” into the simmering water and cook about 5 minutes so for an evenly cooked result. 


Remove the film carefully. Spinkle some salt and pepper on top and serve immediately.

No comments:

Post a Comment