Tuesday, June 5, 2012

Pehmed kõrvitsaküpsised

Jummel, jummel, terve kuu on viimasest postitusest möödunud, olen ma laisaks muutunud!? Või tegelikult ju pole ka, sest käin jälle türgi keele tundides ja alustasin joogatamisega. Nojasiis suvi on meil siin ka täitsa käes, et selle palavaga pole muud kui basseini ääres vedeleda ja vees end jahutada... ja alles on juuni kuu, mis siis veel augustis saama hakkab?

Ja ega ma muidu poleks neid küpsiseid teinud kui kõrvitsapüree poleks realiseerimist vajanud. Tainas sai kokku selline nagu parasjagu juhtus, sest kõrvitsapüree tahtsin kõik ära kasutada ja tükikese võid leidsin ka ja no jahu ja suhkrut meil majas ikka üldiselt leidub. Kaneeli oleksin tahtnud ka lisada aga vot seda polnud ja lisasin kardemoni siis selle asemel.

Mis siis veel ... maasikad on juba meil täitsa hooajas, et esimene ports moosi on juba valmis keedetud (varsti ka ära söödud). Murelid on turul ainult 2 TL/kg (1€), et neid oleme nii palju vintsutanud, et süda paha ja peale seda vorstisaia isu. Siis üks suurem uudis on ka, aga sellest on veel väga-väga vara rääkida, ehk järgmine postitus kui miskit juba kindlamat öelda saan. Ise olen igatahes põnevil, kas tõesti saab unistusest lõpuks reaalsus! :P



u 50 küpsise jaoks:
5 dl kõrvitsapüreed
115 g võid, toasooja
2 muna (L)
1 dl fariinsuhkrut
1 dl suhkrut
5 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl ingveri pulbrit
1 tl kardemoni (kaneel oleks parem ma arvan)
1 tl vanillisuhkrut
1 tl riivitud muskaati
0,25 tl soola
2 dl rosinaid, soovi korral hakitult

Keerasin ahju 180 C kraadile soojenema.

Ühes kausis ühendasin miksri abil või, munad, püree ja suhkrud. Teise kaussi sõelusin jahu ja segasin ülejäänud kuivad komponendid sinna hulka. Ühendasin käsitsi kaks segu omavahel ning tõstsin teelusikasuurused kuhjad küpsetuspaberiga ettevalmistatud plaadile ja küpsetasin 15-20 minutit.

Lasin restil täielikult jahtuda. Tulemuseks on pehmed küpsised, mis jahtudes ka kõvaks ei muutu. Säilitan neid õhukindlas karbis.






Soft Pumpkin Cookies






These cookies are moist, cake-like cookies. In the next day even better.


For about 50 cookies:
5 dl pumpkin puree
115 g butter, room temperature
2 eggs (L)
1 dl dark brown sugar
1 dl sugar
5 dl flour
1 teaspoon baking powder
1 teaspoon ground cinnamon
1 teaspoon ground nutmeg
1 teaspoon ground ginger
1 teaspoon vanilla sugar
1,25 teaspoon salt
2 dl raisins, chopped


Set oven to 180 C degrees. Line baking sheets with parchment paper.


Mix together butter, eggs, sugars and puree. In separate bowl mix all the dry ingredients and combine with the puree.


Using two teaspoons drop the dough a little apart on to the baking sheet and bake about 15-20 minutes.


Let the cookies cool on the sheets about 2 minutes, transfer to wire racks to cool completely.

No comments:

Post a Comment