Friday, November 5, 2010

Tomatipallisupp hakklihaga

...Võiks ju olla hoopis tomatisupp lihapallidega??? Mkmmm, see oleks liiga tavaline! 

...See on üks naljakas pahupidi supp, eksole!? :)

Seekord ka pisut teistsugune postitus, sest siis kui see supp mul blogisse ilmub, olen ise juba Iisraelis ning sealset kööki, kultuuri, elu-olu uudistamas... 


800 g kirsstomateid
1 spl oliivõli
0,5 tl meresoola
1 tl kuivatatud tüümiani
200 g hakkliha
3 küüslauguküünt
1 sibul
3 dl mandariinimahla (värskelt pressitud kui võimalik)
paar värsket basiilikulehte
lisaks soola, pipart maitse järgi

Tomatitel võtsin rohelised sabad ära ning panin ahjuvormi, segasin oliivõliga kokku, raputasin umbes poole teelusika jagu soola peale ning kõige otsa raputasin tüümiani, veeretasin neid tomateid veel, et sool ja tüümian õliga tomatite külge jääks. Küpsetasin neid 200 C kraadises ahjus umbes 20 min.


Tomatitest tekkinud mahla-õlisegu valasin vokk-pannile, ning praadisin seal hakkliha. Lisasin järgemööda tükeldatud küüslaugu ning sibula. Kuumutasin kuni sibul läbipaistvaks muutus. Pressisin mandariinidest mahla välja ning valasin hakklihale. Lõpuks lisasin ka ahjutomatid ning kuumutasin tasasel tulel umbes 10 minutit. Segada väga ei tasu, sest siis kaotavad ilusad tomatid oma kuju.

Tõstsin supi kaussi ning kaunistasin veel peenemaks hakitud värske basiiliku lehega.





Minced Meat Soup with Tomato Balls

...Have you made tomato soup with meatballs before? I am. But today? No way, it would be too boring! :) 

I made this funny upside down soup.

800 g cherry tomatoes
1 tablespoon olive oil
0.5 teaspoon sea salt
1 teaspoon dried thyme
200 g minced meat
3 cloves of garlic, finely chopped
1 onion, finely chopped
3 dl mandarin juice (freshly squeezed if possible)
a few fresh basil leaves
salt and pepper to taste

Pre-heat your oven to 200 C degrees.

Place tomatoes in baking dish, mix together with olive oil, salt, thyme. Bake them for
 about 20 min.

Pour the juice-olivoil liquid from baked tomatoes to wok-pan, and fry the minced meat out there. Add chopped garlic and onions. Simmer until the onion becomes transparent. Press mandarins and pour the juice over minced meat. Finally, add baked tomatoes and simmer at low heat for about 10 minutes. Do not disturb otherwise tomatoes lose their beautiful shape.

Ladle into intividual serving plates and top with chopped basil. Serve and enjoy.

2 comments:

  1. Vahva supp (... ma olen tomati-küüslaugu sõltlane). Ja tore koht reisimiseks. Loodan, et sulle meeldib seal.

    ReplyDelete
  2. Jaa, Iisrael oli huvitav, vahva ja väga maitsev! :) Võibolla kirjutan blogisse ka veidike oma pisikesest reisist ja suurtest elamustest... Aga, supi võiksid järgi proovida küll, eriti kui sulle tomatid maitsevad.... võid tomatid ja hakitud küüslaugud koos panna ahju röstima enne kui supi sisse paned... Lastele oleks ka selline supp vahva (ja hakkliha peaks Trevorile meelepärane olema ka) :)

    ReplyDelete