Monday, April 25, 2011

Lõbusad täidetud munad

Jätkame siis rõõmsatel ja munapühalistel teemadel. Et kui juhuslikult keegi oma munade värvimisega hoogu sattus ja nüüd ei tea, mis nende kõigiga peale hakata, siis üks lihtne täidetud munade retsept, mis uhkelt ka piduvärvides. Idee jällegi Nami-Namist.

Peedisalatit või -mahla läheb tarvis vaid munade värvimiseks, aga küll peedisõbrad juba teavad, mille kõrvale salatki kenasti ära tarvitada. :)


Värvilised munapesad:
6 keedetud ja kooritud muna
paras kausitäis meelepärast peedisalatit või peedimahla

Täidis:
munakollased
3 spl majoneesi
1 tl sinepit (või maitse järgi)
lahkelt hakitud tilli
maitseks soola ja pipart

Nii, retsept sai nüüd üsna umbkaudne aga eks seda tulegi teha pigem maitse järgi ja just selline nagu parasjagu tuju on.

Kõigepealt võtsime keedetud ja kooritud munad ning peitsime need punapeedi-küüslaugusalati sisse. Tõstsime kausi kaetult külmkappi, et järgmine hommik peedipunaseid pühademunasid pererahvale serveerida.


Järgmine hommik otsisime salati seest kõik munad välja, loputasime kergelt. Poolitasime pikkupidi, kogusime munakollased kõik ühte kaussi ning kahvli abil munakollast peenestades lisasime maitse järgi kõik ülejäänud täidise komponendid. Saadud segu tõstsime lusika abil roosadesse munapesadesse tagasi ning raputasime veel pisut tilli peale.




Festive Easter Eggs


I love deviled eggs and for this easter we made them even more festive.


For colored eggs:
6 hard boiled eggs (or more)
beetroot salad or juice to cover these eggs


For the filling:
6 egg yolks (or more)
3 tablespoons mayonnaise
1 teaspoon (strong) mustard (or as much you like)
finely chopped dill
salt and pepper to taste




Peel the eggs. Put them into beetroot salad or beet juice to cover them completely. Cover the bowl and put in to the fridge overnight to color.


In the next morning lightly rinse colored eggs, Cut them in half. Put the yolks in the separate bowl and mix  and mash them with a fork and add all the other ingredients until nice and smooth. Fill the eggs with a teaspoon or piping bag. Put a little bit of the yolk mixture in each egg, so you don't run out, then go back and add a little more on top.

No comments:

Post a Comment