Tuesday, August 16, 2011

Suviselt kerge kartulisalat

Selle vahva salati idee tuli mul sõbrantsi blogi lugedes. Eile saabus Istanbuli aga uus kuumalaine ja sellest tulenevalt minu salat veelgi kergem ja hoopiski õlikastmega.

Ma vist ei ole veel rääkinud, et meie uue kodu lähedal on iganädalane värske kraami turg, vaid 500 m ja kogu hooajaline juurika ja puuviljavalik on minu ees, mitte küll nii suur ja küllusliku valikuga kui see turg, millel me sõbrantsidega armastame Aasia pool käia, aga ajab asja täitsa ära. Mis Euroopa pool turul teisiti on, on see, et siin pakuvad suurte seljas kantavate korvidega mehed teenust kauba tassimise osas. Nad käiksid sinuga terve turu truult kaasas, ostukotid saaksid tema õlule laadida ning ta aitaks selle ka kenasti sulle koju tassida. Me sõbrantsiga seekord ei kasutanud nende teenust kuna ostsime nii vähe, et isegi meie, haprad tütarlapsed, jaksasime oma ostukotid vaevata koju kanda, käisime seal seekord pigem uudistamas. Huvitav oleks aga teada, et mis selline teenus maksta võiks, või on sellega nii, et oma südametunnistuse järgi? Või siis protsent ostudest nagu restoranis jotsi jätmine? :) See viimane oleks isegi mõistlik, mida rohkem ostad, seda raskem ju vaesel mehel tassida.

Eelmine kolmapäev sai siis selle tänase salati jaoks kõik värske kraam turult varutud, salati valmistamiseni jõudsin aga alles täna, kuidagi nii kiiresti on aeg lendand ja kõik päevad mingeid toimetusi täis... Turult varutud värskest kraamist said kodus aga kohe uus ports värskeid hapukurke hakkama pandud, et tegelikult algas mu salatitegu juba eelmine kolmapäev. Sealt samast kurgiteost pärinevad ka marineeritud küüslaugud, mis pole enam üldse nii tugeva küüslaugu maitsega, et sobivad ideaalselt siia salatisse.


Nelja salatiportsu jaoks:
8-10 keskmist või pigem väiksemat värsket  kartulit
8 redist
4 väiksemat värsket hapukurki (või marineeritud)
mõned marinaadis seisnud küüslaugu küüned (kui neid on. Võib ka ära jätta)
suur punt tilli
sorts kvaliteetset oliivõli
soola ja pipart
4 keedumuna

Keetsin koorega kartulid ja munad valmis. Lasin neil jahtuda. (Muna võib ka vahetult enne serveerimist keeta, saab salatile mõnusad soojad munasektorid lisada.)

Koorisin keedetud kartulid ja lõikasin nii, et jäid suuremad kuid suupärased kuubikud. Redisest lõikasin rattad, kurgist samuti, tilli hakkisin peeneks ja segasin kõik kausis kartulile hulka. Lisasin sortsu õli, soola ja pipart ja proovisin võimalikult ettevaatlikult segada, et kartulit mitte liialt pudruks lõhkuda.

Serveerimisel tõstsin paraja salatikuhja taldrikule, sättisin keedumuna sektorid peale, veel pisut soola ja pipart muna peale ja ongi valmis!

Light and Easy Potato Salad for Summer


Serves 4:
8-10 preferrably smaller fresh potatoes, roughly chopped
8 radishes, sliced
4 pickled cucumbers, sliced
some pickled garlic (you can skip this if you don't have it on hand or you can use fresh ones if you like strong garlic taste)
handful fresh dill, chopped
dash of good quality olive oil
salt and pepper to taste
4 boiled eggs, quartered

Cook unpeeled potatoes, let them cool, then peel and chop roughly. Mix all ingredients except eggs in salad bowl, dash of olive oil, season with salt and pepper. 

Before serving, boil the eggs and garnish your salad with still warm egg sectors. Grind some salt and pepper on top and it's ready to serve!

No comments:

Post a Comment