Monday, November 7, 2011

Astelpajumarjadega plaadikook


Mulle toodi hulgim neid astelpajumarju - muist juba puhastatud ja meega purki pistetud, osa veel oksa küljes ja nobedaid näppe ootamas, ning veel lisaks ka astelpaju marjadest mahla. Sellist head kraami ei saa ju raisku lasta, küpsetasin kiirelt koogi veel puhastamata marjadest ja see maitses õige hää! Olen nüüd vist küll vitamiini üledoosi saanud juba... :)

Kui õues enam puud nii värviderohked pole vaid hoopis raagus, siis vähemalt kook pakub seda sügist silmailu.


500 g muretainast (magusat)
2-3 dl astelpajumarju (oleneb kui haput kooki soovitakse)
200 g pekanipähkleid
1 pakend magustatud kondenspiima (300 g vist oli)

Keerasin ahju 175 C kraadile soojenema.

Rullisin küpsetuspaberil taina plaadi suuruselt lahti. Eelküpsetasin koogipõhja umbes 10 minutit. Samal ajal võib hakkida pekanipähklid pisut väiksemaks. Katsin koogipõhja ühtlase kihi astelpajumarjadega, puistasin üle pähklitega ja kõige peale niristasin kondenspiima. Tõstsin koogi ahju ning lasin veel umbes 15 minutit küpseda. Kook on valmis kui kergitada küpsetuspaberi servast ja koogipõhi paistab kuldkollane ning küpsenud kondenspiim hakkab äärest ilusat karamellivärvi ilmutama.





Sea-Buckthorn Berries Bars


It's healthy and really easy to make if you can use ready-made dough as I did.




You'll need:
500 g shortbread pastry (sweet)
2-3 dl sea-buckthorn berries
200 g pecan nuts
1 can Full Cream Sweetened Condensed Milk  (300 g)

Place the dough on a baking paper, lightly dust rolling pin with flour. Roll pastry 3-4 mm thick about as the same size as your baking sheet (re-dusting the pin and the surface lightly with flour if you need to stop the pastry sticking). Bake about 10 minutes until pale yellow (175 C). 



Place first berries then roughly chopped nuts evenly onto the pre-baked dough. Pour over with condensed milk and put back into the oven for another 15 minutes until the dough is light brown on the bottom and condensed milk started to caramelised on the edges. Enjoy the cake warm or cold both ways are incredibly tasty!

2 comments: