Wednesday, January 25, 2012

Ricotta mango juubelikook

Oi-oi-oi, blogi on minu poolt täiesti unarusse jäänud... Luban, et võtan end taas kokku ja tegelen edaspidi rohkem ka iseenda meelisasjadega! Nüüd ei ole mul ju enam ka vabandust kuskilt võtta, tänasest alates on meil mõned päevad nädalas üks kena lapsehoidja abiks. Esimene päev läks kenasti, sain isegi kaks tundi täiesti üksi ühe uue sõbrannaga (itaallannaga) kohvitamas käia. Tulevikus on mul veel plaanis oma vaba aega tantsutrennide ja võibolla ka uuesti türgi keele tundidega sisustada... Hmmm, elu on ikka ilus või mis!

Tänane kook sai tehtud väikese tähtpäeva puhul - nimelt meil on siin Türgimaal oldud täpselt kaks aastat. Võinoh härra tööleping sai täna kaheaastaseks. :)

Homme on meil veel üks tähtis päev - väike härra saab viie kuuseks, peab vist siis jälle uue koogi hakkama panema? Njah, pealegi tänane juba otsas kah... :)


Vaja läks:
500 g ricotta kohupiima (ma kasutasin osaliselt Lor juustu sest poes polnud rohkem ricottat)
2 muna (L)
2 tl vaniljesuhkrut
5 spl suhkrut
1 pk Vilma juubelitordipulbrit (ise tehtud pulber)
1 mango konserv (425g) (250 g net)
külma või tükikesi

Keerasin praeahju 200C kraadile soojenema. Koogivormi põhjad katsin küpsetuspaberiga ja servad määrisin võiga. (Retsept tegelikult 1 koogi jaoks, mina tegin koju ühe mini koogi)

Ricotta (ja Lor juustu) segasin munade, vanilje ja suhkruga. Lisasin segule üle poole Vilma pulbrist, tainas sai päris paks. Tõstsin pool tainast koogivormi, silusin pealt ühtlaseks. Mango konservi nõrutasin ning jagasin mangoviilud koogile. Peale raputasin umbes pool või veidi rohkem järelejäänud Vilma pulbrist. Sinna otsa läks teine kiht kohupiimasegu ning selle peale ülejäänud pulber. Pulbri peale viilutasin külmast võitükist õhukesed viilud. See kui palju keegi võid paneb on vist maitse asi, mulle maitseb pigem rohkem kui vähem, sest siis saab kook pealt mõnusalt krõbe. Pistsin koogi ahju ja küpsetasin umbes 50 minutit kuni kook oli kenasti tumepruun. Lasin koogil jahtuda ning serveerisin toatemperatuuril.





Ricotta Mango Cake


Vilma Juubelitordipulber is something from Estonia but I made it on my own once and the cake tasted exactly the same.




500 g Ricotta cheese
2 eggs (L)
2 teaspoons vanilla sugar
5 tablespoons sugar
1 package "Vilma Juubelitordi pulber" (see below)
1 mango preserv (425g, 250g net)
cold butter slices


Preheat oven to 200C degrees. 


Mix ricotta with eggs, sugar and vanilla. Add half and some more of the Vilma powder. Mix well. Pour half of the batter into the buttered baking dish. Divide strained mango slices on top, sprinkle half of the remaining powder on top. Pour second layer of the batter, spread evenly. Sprinkle last part of the powder and put thin butter slices on top. Bake about 50 minutes or until nice deep brown colour. Let it cool completely and serve in room temperature. 


Vilma Powder:
2,5 dl sugar
2 dl all-purpose flour
5 g vanilla sugar
1 teaspoon baking powder

4 comments:

  1. Vilma teeb tänuväärseid pulbreid, mullegi meeldis kohupiimaga neid küpsetada :) Aga mis sul siin see märge- ise tehtud pulber tähendab? Kas segad kuidagi ise kokku?
    Õnnitlused kõikide tähtpäevade puhul!

    ReplyDelete
  2. Aitäh! :)
    See märge peaks viima jah selle koogini, kus ma kunagi pulbri osa ise kokku segasin, et tuli küll sama maitsega, ja julgen soovitada. :)

    ReplyDelete
  3. Ah, ma ei pannud esiti tähelegi, et seal link oli :) Super, suur aitäh, proovin kindlasti ära!
    Kohupiima asemel kasutad lor juustu? Meil on ricottat üliharva näha...
    süzme jogurt on vist liiga hapu... või tead mõnda konkreetset brändi soovitada?

    ReplyDelete
  4. Hei Killu. Kohupiima asemel jah lor (Carredour või MacroCenter lahtiselt) või siis Icim Labne juust, kus on juustukoogi pilt peal, see ka täitsa OK. http://www.ulker.com.tr/documents/Ulker/icim_labne500.jpg
    Esimene teralise kohupiima sarnane, teine toorjuustu. :) Head katsetamist, anna siis ikka teada ka kuidas välja tuli.

    ReplyDelete