Saturday, April 21, 2012

Kaera-kookoseküpsised

Kiirelt üks sissekanne, enne kui maja jälle rahvast täis ja pole mahti arvuti taha tullagi...

Lühikokkuvõte: külalistega sai käidud Musta mere ääres, isegi päevitasime mõnikümmend minutit, et saaks linnukese kirja ja vajalikud pildid klõpsitud, ujuma me loomulikult ei tikkunud, olime ainsad rannanautlejad peale tuule :). Kuna hetkel on Istanbulis tulbifestival, siis sai külastatud mitmeid parke ja seda lilleilu nauditud. See on ikka tõesti ilus! Lisaks sai tehtud Bosphoruse väinal kahe silla vaheline laevatripp. Loomulikult ei puudunud meie päevakavast kuulus Sinine mošee, vürtsiturg ja suur turg. Kõige enam meeldisid mu külalistele shopinguks aga kohalikele mõeldud turud, kus lisaks kõigele värskele söögikraamile müüakse ka kõike muud, mida vaid oskad tahta ja seda õige odavalt. Türgi saunas (Hamam'is) käisime ka, see oli endiselt mõnus, minul juba kolmas kord seda nautida, külalistele meeldis ka väga. Ilmaga meil vedas; kuigi päris mitmeks päevaks lubas ilmateade vihmasadu, siis taevaluugid siiski valla ei pääsenud, päike paistis ja saime rõõmsalt kuiva nahaga oma tegemised kõik tehtud. Väga tore oli!

Viimasel hommikul ei olnud meil kodus enam miskit mõistliku söögikraami alles ja siis otsustasingi neid küpsiseid krõbistamiseks teha.


umbes 26 küpsise jaoks:
80 g võid, toasoe
60 ml suhkrut
60 ml demerara suhkrut
natuke meresoola
1 tl vanillisuhkrut
4 spl piima
100 ml jahu
180 ml kaerahelbeid (kergelt röstitud)
180 ml kookoshelbeid

Keerasin ahju 175-180 kraadile soojenema.

Vahustasin või ja suhkrud omavahel. Lisasin piima, soola ja vanilli vahustamise lõpus. Käsitsi segasin juurde kõigepealt jahu ja siis kaerahelbed ja kookose. Tõstsin kuhjaga teelusika suurused kuhjad kahe lusika abil küpsetuspaberiga ettevalmistatud ahjuplaadile (mahutasin 13 tk ühele plaadile) ning küpsetasin neid umbes 15 minutit, kuni servast hakkasid kergelt pruuniks minema, näpuga puutudes tundusid küpsised veel pehmed aga jahtudes läksid kenasti krõbedaks.


Kommentaar minu härralt: "Need olid head küpsised, neid võid veel teha." ...Mhm, kõigest üheks päevaks neid ju jaguski...



Coconut Oatmeal Cookies




for about 26 cookies:
80 g unsalted butter, in room temperature
60 ml sugar
60 ml brown sugar
pinch of seasalt
1 tl vanilla sugar
4 tablespoons milk
100 ml flour
180 ml rolled oats (lightly roasted)
180 ml shredded dried coconut


Pre-heat your oven to 175-180 C degrees.


Beat together butter and sugars until light and fluffy. Add milk, vanilla and salt. Mix in flour, oats and coconut by hand.


With two spoons place dough balls on the baking sheets and bake about 15 minutes until lightly brown edges.

2 comments:

  1. Vahvalt tuttavlik päevakava, tekitas igatsust. Ma eelmisel aastal olingi vist suhteliselt samal ajal seal? :)

    ReplyDelete
  2. mhm! :)
    Sa võiks nüüd uuesti tulla ja me saaks türgi saunas hoopis beebidega lained lüüa mitte enam suurte kõhtudega :) ja viimati üks pesunaine laulis... tead kui ilusti seal ruumis kajas, nagu terve ansambel oleks laulnud...

    ReplyDelete