Leivasupp ...mulle kangastub silme ette minu õnnelik ja rõõmus lapsepõlv, kui ema meile veel leivasuppi tegi ja meie oma kriimuliste roosade põskedega sealt energiat ammutasime.
Eelmisest leivateost oli mul veel pisut pähklileiba järgi kui juba uus isuäratav leib ahjus küpses. Niisiis otsustasingi leivasuppi teha, et väärt kraami mitte raiksu
lasta. Leidsin Toidutarest leivasupi retsepti, mille kohendasin endale meelepäraseks.
1 l vett
250 g rukkileiba
1 dl jõhvikaid
1 dl mett
5 kuivatatud aprikoosi, hakkida väiksemaks
5 kuivatatud datlit, hakkida väiksemaks
maitse järgi sarapuupähkleid, päevalilleseemneid vms
Murendasin leiva potti väiksemateks tükkideks ning valasin üle külma veega. Vett panin just nii palju, et leivatükid ära katta. Leotasin mõni tund kuni leib oli pehme.
Kuna minu pähklileivas olid juba aprikoosid, datlid, pähklid ja erinevad seemned sees, siis lisasin vaid paar peotäit külmunud jõhvikaid (jõhvikad võib asendada õunte või meelepäraste marjadega) ja tõstsin poti tulele ja hautasin umbes 10 minutit, aeg-ajalt segades. Lõpuks maitsestasin supi meega parajalt magusaks.
Mulle meeldib leivasuppi süüa jahtunult, kõige parem on isegi järgmisel päeval, külmikust võetuna. Sobib väga hästi koos hapukoore või piimaga.
No comments:
Post a Comment