Thursday, July 8, 2010

Türgi ubade ja värskekartuli panniroog

See retsept pärineb algselt ühelt meie külaliselt, Annikalt, kes Türgi ubasid ühel hommikul niimoodi oliivõli, seesamiseemnete ja küüslauguga meile valmistas, aitäh sulle selle hea idee eest! Lisasin retseptile veel vaid varasuvised värsked kartulid ning koos jogurti ja värskete lisanditega maitses roog superhea. Siinkohal tunnen puudust kodujuustust, see sobiks nende ubade juurde veel kõige paremini... ;)


300 g rohelisi ube, puhastatud ja pooleks lõigatud
2-3 värsket kartulit, viilutatult
2 tl seesamiseemneid
2 küüslauguküünt, peeneks hakitult
kvaliteetset oliivõli
pisut meresoola ja värskelt jahvatatud pipart
Lisandiks: viilutatud sibul, tomat, paprika ja jogurt (hapukoor)

Keetsin oad soolaga maitsestatud vees parajalt krõmpsuvalt pehmeks (u 5 minutit). Samal ajal praadisin pannil vähese õliga kartuliviilud mõlemalt poolt ilusaks krõbedaks. Lisasin peeneks hakitud küüslaugu ja seesamiseemned ja kuumutasin tasasel tulel edasi. Kurnasin oad ja lisasin kartulitele hulka. Segasin kõik kenasti läbi, lõpetasin kuumutamise ja lisasin veel pisut kvaliteetset oliivõli, maitsestasin soola ja pipraga ning serveerisin värske sibula, tomati, paprika ja jogurtiga.

Green Beans With Sesame Seeds


You need:
300 g green beans, cleaned and cut crosswise
2-3 fresh potatoes, sliced
2 teaspoons sesame seeds
2 garlic cloves, minced
extra virgin olive oil
sea salt and freshly ground black pepper
For garnish: sliced onion, tomato, paprika and yogurt


Boil beans until they get tender (about 5 minutes). Meanwhile heat oil in a skillet and fry potatoes nice and crispy on both sides. Add minced garlic and sesame seeds fry bit more. Add drained beans mix together, stop heating. Season with salt, pepper and some drops of extra virgin olive oil. 


Serve with sliced onion, tomato, paprika and definately with refreshing thick yogurt or sour cream.

No comments:

Post a Comment