Tuesday, July 19, 2011

T-luupihv

Nii naljakas pealkiri, et ma kohe pean harjuma sellega, aga inglisekeelsena ma seda T-bone steak'i ka jätta ei tahtnud... Luupihv siis eriline selle poolest, et ühel pool luud on veise sisefilee ja teisel pool välisfilee.

Olgu. Lugu selline, et kui mina Eestis olin, siis mu kallis Härra avastas luupihvi küpsetamise maailma ja kui mina ka lõpuks Istanbuli jõudsin, siis küpsetati ja serveeriti minulegi üks selline suurepärane lihatükk. Nii et sel korral oli minul abikoka roll, hakkisin liha kõrvale tomati-kurgi salatit ning uurisin kuidas peakokk lihaga askeldab... Põnev! :)


Meil olid umbes 500 grammised lihatükid, need tõstis härra külmikust umbes tunnikese varem välja ja maitsestas need mõlemalt poolt, et liha maitsestuks ja mis kõige olulisem, jõuaks toatemperatuurile soojeneda - see tagavat parema küpsemise. Meil Istanbulis on väga palav, et kauem me ka ei riskinud lihal toas seista lasta ja eks nälg oli juba ka suur ;)

Maitsestamiseks kasutas ta meresoola, musta pipart, Santa Maria Forest blend maitseainesegu ja kuivatatud küüslauku veskist.

Liha praadis ta hästi kuumaks köetud pannil mõlemalt poolt pruuniks, umbes 3-5 minutit (oleneb liha paksusest ja maitsest, mis valmidusastet keegi eelistab). Samal ajal valmistas ta ette kaks suuremat fooliumitükki mõlema liha jaoks, kuhu peale lõikas õhukese kihi võid. Kui lihad mõlemalt poolt pruunid, tõstis ta need fooliumile võitüki peale, mässis fooliumi sisse ja lasi seista umbes 5 minutit, senikaua kuni me laua katta jõudsime. Liha kõrvale olid meil lihtsalt sibularattad ja tomati-kurgisalat ja ega rohkemat ei olekski jaksanud süüa.


Aitäh Härra peakokale! Liha oli tõesti suurepärane!




T-Bone Steak

My dear husband made it for me this weekend as a "Welcome Home" gift. He was a Master Chef this time and I made only a tomato cucumber salad as a side dish.

Place steaks on a clean plate. Sprinkle both cuts of meat with seasoning: black pepper, sea salt, garlic, Santa Maria Forest Blend (from IKEA - thyme, rosemary, mushrooms). Gently rub the seasoning into the steaks and flip, giving the others sides a go as well. Let sit for an hour at room temperature, covered loosely with foil.

Fry on both sides about 3-5 minutes, remove from heat and let them sit for five minutes to rest before serving and cutting. You can wrap them into a foil for resting with some butter as well to give some extra tender taste. Serve and enjoy!

No comments:

Post a Comment