Sunday, February 19, 2012

Kirju linnu nuudliroog

Meie elame siin kevade ootuses. Päike piilub ja soendab küll õige pisut aga lund leiab ikka veel varjulistest kohtadest ja basseinilt pole ka jää päriselt ära sulanud. Kohalikud teavad rääkida, et see on viimaste aastate või isegi aastakümnete kõige külmem talv. Ülejärgmisel nädalal on meil kavas see talveilm ja lumi viimast korda korralikult ette võtta ja Kartalkayas lumelauad alla sättida, peale seda aga loeme talve selleks aastaks lõppenuks. Ilmataat muidugi ise otsustab ja meil pole just palju selles osas kaasa rääkida, jääme vaid lootma, et ta meiega nõustub ja kütet juurde keerab.

Elasime eile Eesti laulu osavõtjatele internetivahendusel kaasa... noooh, kui laulud polnud just selle saate kõige nauditavam osa siis saatejuhtide sõnamäng oli kohati aga päris humoorikas, et elasime selle saate isegi üle... :) Loodame, et parim laul võidab, ise ei saa me oma häält anda kui just järgmised nädalad pole kavas Eestisse lennata. Tegelikult pole veel ka ühtegi lemmikut tekkinud.. ehk järgmine nädal paremad palad alles tulevad, vähemalt lühiklipid tundusid rohkem "söödavad".

Söögist rääkides siis kirju linnu nuudliroog, sest kalkun on ju ilus kirju lind või kui teha sama sööki näiteks kana lihaga siis on nuudliroog ise kirju, et vahet polegi kumba pidi selle roa pealkirja mõista: kas lind on kirju või hoopis nuudliroog ise.. Igal juhul maitses see värvideparaad meile väga ning valmistamine ei nõudnud kah palju aega ega pingutust.


Aga et mitte kogu au enda peale võtta, siis mu kallid sõbrannad andsid selle roa juures inspiratsiooni. Põhiidee ühelt, seened ja roheline küüslauk teiselt sõbrantsikult. Aitäh heade ideede eest!

Nuudliroog kahele:
500 g linnu liha (mul siis oli kalkun seekord)
1 väike punane paprika (kasutasin pool suurest)
1 väike kollane paprika
1 väike roheline paprika
pool väikesest suvikõrvitsast
1 vars värsket rohelist küüslauku
munanuudleid
2 spl kuivatatud kukeseeni
sojakastet
õli
tükike võid
vajadusel soola ja pipart
maitserohelist (peterselli)
natuke mett

Vat nuudliroog on küll selline asi, kus on koostisosade nimekiri ja kogus puhas maitse küsimus. Ma panin lihtsalt kirja, mida mina seekord kasutasin.


Nuudlid panin koos kuivatatud seentega kaussi, valasin keeva veega üle ja lasin seista.

Kõik asjad lõikasin suupärasteks tükkideks, ainult küüslaugu viilutasin õhukesteks ratasteks. Kuumale pannile läks õli ja võitükike, seal pruunistasin liha igast küljest. Lisasin kõik nn värsked asjad ja sojakastme. Segasin ja kuumutasin umbes 5 minutit. Mulle meeldivad kui paprikad jäävad veidi krõmpsud. Kurnasin nuudlid ja seened ning lisasin vokile. Lisasin pisut mett ja jahvatatud musta pipart maitseks ja vajadusel veel sojakastet, puistasin üle peterselliga, segasin veel ja valmis ta oligi. (Soolaga maitsestamisel võiks olla ettevaatlik, sest sojakaste sisaldab ise juba päris palju soola.)




Noodles with Turkey and Vegetables




This meal is really easy and doesn't need a recipe to follow.


I used turkey meat, red, yellow and green paprika, zucchini, fresh green garlic stalk, of course some egg noodles, soy sauce, honey, black pepper and tried chanterelle mushrooms.


Soak egg noodles and mushrooms in boiled water. Set aside
Chop vegetables and meat. Fry meat with some oil and butter nicely golden brown in each side. Add chopped vegetables and soy sauce. Heat it about 5 minutes. Add stained noodels and mushrooms, season with some honey and black pepper and more soy if needed. 


Thats it! 
Bon apetit!

No comments:

Post a Comment