Friday, August 3, 2012

Külluslikud kaerahelbeküpsised

Olen hetkel blogimisest suvevaheajal... peamine põhjus on Istanbulis valitsev kuumus, toas oleks nagu 24/7 türgi saun. Teine põhjus: kallis vennatütar, kellega koos me proovime võimalikult palju lõbusalt aega veeta... akvaarium, dinosauruste näitus, lõbustuspark, delfiinide show, turud, kaubanduskeskused jne jne ...kui me lõpuks koju jõuame olen juba suht läbi ja ei pretendeerigi enam arvutiõigusele...

Kui meil vahepeal läksid soojapügalad pisut alla kolmekümne, kasutasime juhust ja keerutasime kiirelt suure portsu küpsiseid valmis, et siis neid hea võtta oleks ja näksida kui isu tuleb. Mu küpsisepurk pole kunagi nii täis veel olnudki, mahutas 42 peopesasuurust küpsist, oleks isegi veel õige pisut mahtunud.



suure portsu küpsiste jaoks (42 tk sain mina):
230 g toasooja võid
2 dl fariinsuhkrut
1 dl suhkrut
2 toasooja muna (L)
5 dl nisujahu
2 tl vanillsuhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
4 dl röstitud kaerahelbeid
200 g valget šokolaadi
2 dl röstitud sarapuupähkleid

Keerasin ahju 200 C kraadile soojenema.

Katsetasin oma uut köögikombaini ja segasin taina sellega kokku. Vahustasin või suhkrutega heledaks vahuks. Lisasin munad ükshaaval mikserdamist jätkates. Hakkisin pähklid ja šokolaadi. Segasin sõelutud jahu vanilli ja küpsetuspulbriga ja lisasin need võivahule, segasin hästi läbi. Küpsise lisandid segasin hulka käsitsi.

Tõstsin kahe teelusika abil pätsikesed suurte vahedega küpsetuspaberiga ettevalmistatud plaadile ning küpsetasin 15 minutit igat plaaditäit.


Oatmeal Cookies with White Chocolate and Nuts


outcome apr. 42 cookies:

230 g butter in room temperature
2 dl brown sugar
1 dl sugar
2 eggs (L) in room temperature
5 dl all-purpose flour
2 teaspoons vanilla sugar
2 teaspoons baking powder
0,25 teaspoon salt
4 dl roasted oatmeal
200 g white chocolate, chopped
2 dl roasted hazelnuts, chopped

Pre-heat oven to 200 C degrees and line baking sheets with baking paper.

Whisk butter with sugar until light and fluffy. Add eggs one at the time. Mix flour with vanilla sugar, bakind powder and salt, add it to butter, mix well. Add oats, chocolate and nuts. Place teaspoonful batter to the lined baking sheet, not close together, they will rise atleast twice. 

Bake each sheet about 15 minutes and let them cool on the wire rack.

No comments:

Post a Comment