Monday, November 26, 2012

Kookose Burfi'd

Paar nädalat tagasi oli mul võimalus käia Pakistani/India-pärasel kokkamise koolitusel. Meie silme all valmisid eelroog, neli põhirooga ja magustoit, seda kõike vaid kahe tunni jooksul. Uskumatu, kuidas need naised olid köögis nii enesekindlad ja osavad, just nagu annaks nad seda tundi iga päev, kuigi tean, et meie tund oli esimene sellesarnane. Super!

...koolitusel...
Ma tean, olen oma blogist juba võõrdunud ja kuidagi uuesti alustamine tundub nii-nii raske. Olen tegelikult igasuguseid uusi asju katsetand ja ka palju isuäratavaid pilte klõpsutand, aga siia kirjapanemiseni kuidagi ei ole jõudnud ning osade retseptide nüansid juba ununenudki...  Nüüd, kui ka Istanbulis on juba mõnda aega sügisilmad valitsend, võiksin ju hakata rohkem tubaseks ning leida aega arvuti taha tulla, et siin paar rida kirja panna, nii koduste rõõmuks kui enda jaoks, sest vahest õnnestub mingi asi superhästi ja no järgmine kord ei ole enam meeles, kuidas ma need asjad täpselt kokku segasin ja mis sinna sisse õieti paningi. Mul on ju see tobe komme, et võtan kellegi retsepti, aga millegipärast ei tule see lõpptulemus kunagi nii välja nagu retseptis kirjas, alati kaldun teelt kõrvale ja mugandan enda maitse järgi.. :)

Seekord sama lugu, kuigi tegu õige väikeste muudatustega, nimelt šokolaadiglasuuri ei näinud algne retsept ette. AGA, kuna täna oli meil peres jälle üks tähtis päev ja ilus ümmargune number 15 kuud vajas tähistamist, siis ilma šokolaadita ei tundunud asi nii korrektne ja vajalikult pidulik.

Ma veidi googeldasin, "burfi" leidis justkui vastukaja, et see on indiapärane roog, otsustasin siis, et see ongi sealt pärit, sest koolituse käigus ei tutvustatud, millised täpselt on Pakistani ja millised India päritoluga road.


umbes 30 tk jaoks:
4,8 dl kookoshelbeid
2,5 dl piima
2,5 dl vahukoort
2 dl puudersuhkrut
2-3 kardemoni kaunast seemned, uhmerdatud

Segasin kõik komponendid keedunõus kokku ning tõstsin tulele. Lasin keema tõusta, alandasin kuumust ning segasin hoolikalt spaatliga, et miskit põhja ei kõrbeks. Lõpuks peaks tekkima selline mass, mis on juba ka nagu kuumast peast kuju hoidev ja lööb panni küljest lahti.

Valmis segu valasin võiga määritud vormi, silusin umbes 2 cm paksuselt laiali ja lasin jahtuda. Enne serveerimist lõika ruutudeks või vormi pallid.

Mina vormisin ruudukesed ja ka glasuurisin 100 g tumeda šokolaadiga, mis oli umbes 10 g võiga koos sulatatud.




Coconut Burfi

Yields: 25-30 pieces
2 cups dried coconut
3/4 cup caster sugar
1 cup whole milk
2-3 cardamoms, grounded
1 cup cream

Combine everything together in a pan. Boil the mixture over high heat, stirring constantly. Cook till reduced to half. Lower the heat until the mixture forms a firm mass that pulls away from the sides of the pan.

Spread the coconut fudge onto a lightly buttered tray and press with spatula. Cool and cut into 25 to 30 squares. Store in air tight container in the fridge.

Thank you Sadia and her friend for wonderful class and sharing!

No comments:

Post a Comment