Monday, November 14, 2016

Sidrunikeeks rosinatega Isadepäevaks / Lemon Sponge Cake with Raisins

Selleaastane isadepäeva kook tuli inspireerituna Facebookis sõprade jagatud postitustest, ühel sidrunikook ja teisel rosinakeeks. Keeks sai meil valmis eile õhtul ja täna pole sellest enam raasugi järel, lihtsalt nii maitsev sai. Head isadepäeva kõikidele isadele!




Kuna mul siin Rootsis polnud keeksivormi, siis pidin ise mingi lahenduse peale tulema, ja see mu isetehtud vorm ei püsinud nii kenasti koos kui lootsin, et kook sai pisut lapikum. Ja kindlasti oleneb sellest ka küpsetusaeg, mul sai kook valmis tunni ajaga, korralikus vormis oleks võib-olla kiiremini küpsenud aga igatahes kuiva tikuproovini küpsetades saab tulemus hea.

Koogiks on vaja:
125 g rosinaid
100 g võid
2 dl suhkrut
2 muna (L)
Riivitud sidrunikoor
Sidruni mahl ühest keskmisest väiksemast sidrunist
3 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
noaotsatäis puhast vaniljepulbrit/ 1 tl vanillisuhkrut

Hõõrusin toasooja või suhkruga kuni kausis oli magusasti lõhnav võivaht. Ükshaaval lisasin munad võile ja hõõrusin võisse. Riivisin sisse ühe sidruni koore ning pigistasin ka mahla sealt hulka. Segasin küpsetus- ja vanillipulbri jahuga ning lisasin võisegule. Segasin, kuni tainas oli ühtlane. Segasin lõpuks tainasse ka eelnevalt kuumas vees leotatud/pestud rosinad. Segasin kõik ained korralikult läbi ja valasin eelnevalt vooderdatud keeksivormi ning libistasin ahju. Kella keerasin 50 minuti peale ja kuumus oli juba varem seatud 180ºC kraadile.

Kook küpses pealt veidi praguliseks aga minu arust üks õige keeks peabki selline välja nägema. 

Head maiustamist!



Lemon Sponge Cake with Raisins

We celebrate Fathers Day second Sunday from November. This time we bake this sponge cake and it is all gone already. Really tasty and worth to try!

125 g raisins (soaked in warm water to soften)
100 g butter, in room temperature
2 dl sugar
2 eggs (L), in room temperature 
Lemon zest
Lemon juice from 1 smaller lemon  
3 dl flour
2 tsp baking powder
1 tsp vanilla sugar 

Preheat oven to 180C. Prepare one loaf pan.

Beat butter and sugar in a large bowl until light and fluffy. Add eggs, one at the time, beating well after each addition. Stir lemon zest and lemon juice into butter mixture.

Mix flour, baking powder, vanilla sugar in a separate bowl. Add to butter mixture. Fold in drained raisins. Pour battter into prepared loaf pan.

Bake until a toothpick inserted into the center comes out clean, about 50-60 minutes.

Let it cool and enjoy!

No comments:

Post a Comment