Monday, October 3, 2016

Šokolaadised kookosemuffinid / Rich Coco-Choco Cupcakes



Tahan teiega jagada ühte oma viimase aja leiutist. Sattusin poes kookosejahu peale ning vaikselt küpses minu peas mõte katsetada just muffinite küpsetamist selle kookosjahuga. Netiavarustes ringi kolades hakkasid silma vaid kuidagi vähekerkinud ja mitte nii isuäratavad muffinid, võtsin oma vana hea ja järgiproovitud retsepti ning mugandasin selle tunde järgi parajaks. Tainas oli suhteliselt paks kuid kerkis superhästi ja maitse hea mahlane ja kookoseselt rammus. Panen selle siia kiirelt kirja, ennem kui kõik ununeb...

Taigen:
2 dl kookosjahu
1,5 dl nisujahu
2 spl kakaod
1 tl vaniljesuhkrut
0,25 tl soola
1 tl küpsetuspulbrit
100 g valget šokolaadi
1 purk (379g) magustatud kondenspiima
75 ml kookosõli, soojendatud vedelaks
75 ml hapukoort (12%)
2 muna (L)

Glasuur:
0,75 dl hapukoort
3 tl suhkrut
1 tl kakaod

Puisteks kookoshelbeid

 

Säti ahi 180* soojenema. Sega omavahel kuivained, tükelda šokolaad, sega kokku kondenspiim, õli, hapukoor ja munad. Ühenda omavahel kuivained ja vedelik ning sega hulka šokolaad. Jaga 12 normaalmõõdus muffinivormi vahel kogu tainas. Siis kerkivad sinu pabervormid kenasti täis ja kena kübar ka peale. Küpseta ahjus 20-25 minutit või kuni kuiva puutikkuproovini.

Ma algul ei julgenud nii palju tainast vormidesse panna ning küpsetasin teise ringiga vaid kaks lisaks, kuhu julgesin rohkem tainast lisada. Pole karta, muffin ei valgu küpsedes vormist välja vaid kerkib kenasti suunaga üles.

Soovi korral võid peale teha glasuuri hapukoorest, suhkrust ja kakaost ning peale puistata kookoshelbeid, siis on maiustajal kohe selge pilt, mis muffiniga tegu on.

 

Head maiustamist!


Rich Coco-Choco Cupcakes

Ingredients:
2 dl coconut flour 
1,5 dl baking flour 
2 tbs coco powder 
1 tsp vanilla sugar 
0,25 tsp salt
1 tsp baking powder 
100 g white chocolate
1 can (379g) sweetened condensed milk
75 ml coconut oil, warmed until melted
75 ml sour cream (12%)
2 eggs (L)

For the glaze:
0,75 dl sour cream 
3 tsp sugar
1 tsp coco powder

Preheat oven to 180*. Line 12 muffin cups with paper or silicon liners. 

Mix together all dry ingredients. Chop chocolate. In another bowl mix together all the wet ingredients. Combine all into a batter. Divide the batter equally among the prepared muffin cups. Bake about 20 minutes or until toothpick inserted in the center comes out clean.

Mix sour cream with sugar and coco powder and top the muffins with it. Sprinkle coconut flakes on top. Let them cool completely.

Enjoy!





No comments:

Post a Comment