Friday, September 24, 2010

Kartuli-juustukotletid

Blogimisel jälle pisike puhkus... Eestimaa seenemetsad ootavad mind! Olen nüüd kui väle orav, kes omale kõik talvevarud kokku tassib (eheee, seeni vaevalt, et oravad söövad, meie aga küll). :)

Enne veel üks retsept, mis sai tehtud ühest meile siiani tundmatust juustust Raclette, mis rändas meiega Küproselt kaasa. (Pärast tuli välja, et algupäraselt on see hoopiski Šveitsi juust.) Maitse oli meile võõras ja lõhn ei kutsunud kohe üldse sööma. Muidu meenutas pisut valget hallitusjuustu maitselt ja tekstuurilt.


Vaja läks:
u 8 keskmise suurusega kartulit
3 küüslauguküünt
pisut õli praadimiseks
u 250 g tugevamaitselist juustu
soola ja pipart
seesamiseemneid kotlettide veeretamiseks

Koorisin ja riivisin kartulid ning panin nad vähese oliivõliga pannile praadima. Samal ajal hakkisin küüslaugu ning lisasin kartulitele. Praadisin kartuleid seni kui nad hakkasid pisut krõbedalt pruuni servasid ilmutama (ehk peaaegu valmis). Võtsin panni tulelt ja lasin neil jahtuda. Niikaua riivisin juustu jämeda riiviga peeneks. Segasin peaaegu jahtunud kartulitega kokku, maitsestasin soola ja pipraga ning vormisin peopesa suurused kotletid, lõpuks veeretasin neid seesamiseemnetes. Kui kõik kotletid vormitud ja veeretatud, praadisin neid mõlemalt poolt kuldpruuniks. (Viimasel praadimisel pannile enam õli ei lisanud, sest kasutatud juust tundus juba ise piisavalt rasvane.) Valmis kotletid tõstsin köögipaberile, et üleliigne rasv välja valguks.

Serveerida soojalt hapukoore või mõne muu armastatud külma kastmega või lisandina liharoogade kõrvale. Kotlette on hea ahjus üles soojendada.







Potatoe and Cheese Cutlets

8 medium sized potatoes
3 cloves of garlic
a little oil for frying
~250 g strong flavored cheese, grated (I used Racklette cheese)
salt and pepper to taste
sesame seeds for rolling




Peel and grate the potatoes and put them into a pan with little olive oil and start frying. Meanwhile chop the garlic and add to potatoes. Fry potatoes until they begin to brown slightly crisp on the edges (nearly ready). Take the pan off the heat and allow to cool slightly then mix in cheese. Add some salt and pepper if needed. Form the mixture into palm sized burgers and roll them in sesame seeds. When all the cutlets are formed and rolled, fry them until golden brown on both sides. Drain on a towel before serving.

Serve warm with sour cream or with some other loved cold sauce

No comments:

Post a Comment