Olgu kuidas selle kohevusega on, aga minu mannavaht oli kaa väga nämma, siin see on - ilus mustsõstralilla!
Vaja läks:
~0,75 L vett
~5 spl mustsõstra moosi (mul oli toormoos)
~0,5 klaasi (1,25 dl) mannat
lisaks suhkrut või mett maitse järgi
serveerimiseks külma piima
Lasin veel koos moosiga keema tõusta, lisasin vähehaaval manna moosivett tublisti segades, et mannatükke sisse ei tekiks. Lasin mannal oma 5 minutit vaiksel tulel valmida samal ajal hoolikalt segades. Võtsin tulelt ja lasin veidi jahtuda enne kui vahustasin miksri abil kohevaks mannavahuks.
Mulle maitseb mannavaht siis kui ta on peale vahustamist külmikus pisut seisnud ja söön siis seda külma piimaga.
Black Currant Semolina Mousse
Semolina mousse can be made with fresh black or red currants, rhubarb, cherries, or any other berries or fruits that have a strong taste. But you can also use a jam as well. And I love it for its fluffy texture and mild flavour and its really good with cold fresh milk.
Ingredients:
~ 0.75 L of water
~ 5 tablespoons of blackcurrant jam (I had raw jam)
~ 0.5 glass of (1.25 dl) semolina
additional, sugar or honey to taste
cold milk for serving
In a saucepan, combine jam and boiling water, bring to boil and gradually yet quickly add semolina, while stirring. Keep the mix boiling until it thickens (this should take about 5 minutes). Leave to cool (room temperature). Beat the cooled mousse with a mixer until pale and fluffy. Serve with milk.
Tere. Minu teada tuleb mannapuder kõigepealt maha jahutada ja siis läheb ta hästi vahtuÜkskord tundus ka, et rohkema suhkruga läks paremini vahtu, aga pead selle eest ei anna ja rohket suhkrut ei soovita ka. :)
ReplyDelete