Friday, January 14, 2011

Lahjad kõrvitsamuffinid väikeste lisadega

Viimased päevad Istanbulis on olnud päikesevaesed ja udused. Vahepeal tulla lubanud Kevad on vist kahtlema löönud ja varju jäänud... õnneks soojakraade on olnud tervelt kümme, et õues jalutamiseks mõnus, ainult et minu tragi jalutuskaalane on Eestis. Kevadet ja eelmise aasta siiakolimist meenutades - ostsime poest eile väikse karbi maasikaid, mis lausa kutsusid end korvi pistma kuna olid nii ilusad ja punased ja lõhnasid täitsa maasika moodi, üllatuseks maitsesid nad ka nagu päris!!! :) ...mälu värskendamiseks sobrasin oma vanades sissekannetes, et millal siin see maasikahooaeg hakkaski... aprillis alles, njah, aega siis on selleni kui maasikakilo saab tänavapealsest kastiautost 2 liiraga. Meie väike maasikakarbike maksis 4 TL (8,25 TL/kg (65 kr/kg)), vähemasti olid nad seda raha väärt!

Tegelt minu retsept ei ole üldse mitte maasikatest vaid kindla eesmärgiga valmistatud kõrvitsapüree muffinitest pisut hulludele finantsosakonna töönarkomaanidele, kes aasta lõpetamise pärast hommikul kuueni töötasid... mul hakkas täitsa kahju nendest kohe, et tekkis soov nende tuju ja ka keha oma küpsetistega pisut turgutada... 


Nii rõõmsad ja oranživärvilised said teised, väikesed päikesed :) Lisaks heale tujule peaks nad ka tervisele kasulikud olema, ei tilkagi rasvainet vaid hoopis igasugust tervislikku kraami, minu arust vähemalt. :)

24 muffini jaoks:
5 dl nisujahu
1,5 spl (15 g) küpsetuspulbrit
1,5-2 dl suhkrut
1 tl kaneeli
1 tl jahvatatud ingverit
1 tl kardemoni
1 tl vanillsuhkrut
1 dl rosinaid
1 dl mandlilaaste
3 dl kaerahelbeid (200 C ahjus 10 min röstitud)
5 dl kõrvitsapüreed
2,5 dl keefiri
3 muna (eraldatud)
0,5 tl soola

Kuumutasin ahju 195C kraadini. Panin muffinipanni -paberitega kenasti valmis.
Ühes kausis segasin kokku kuivained ja maitseained, lisasin rosinad ja pähklid ning jahtunud kaerahelbed ja segasin kõik kenasti läbi. Teises kausis mikserdasin kokku püree keefiriga, lisasin ükshaaval munakollased. Ühendasin omavahel kuivainesegu ja püüreemiksi. Munavalged vahustasin soolaga eraldi kausis kuid mitte kuiva vahu tekkimiseni ning segasin ettevaatlikult tainale hulka. Täitsin muffinivormid kolmveerandtäis ning küpsetasin 195 kraadises ahjus 20 minutit. Lõpuks igaks juhuks proovisin valmidust puutiku abil. Võtsin ahjust välja ja lasin neil jahtuda.




Healthy and Light Pumpkin Cupcakes

For 24 cupcakes:

5 dl all-purpose flour
1.5 tablespoons (15 g) baking powder
1.5 to 2 dl sugar
1 teaspoon ground cinnamon
1 teaspoon ground ginger
1 teaspoon cardamom
1 teaspoon vanilla
1 dl raisins
1 dl almonds flakes
3 dl oat flakes (10 min oven roasted (200 C))
5 dl pumpkin puree
2.5 dl kefir
3 eggs (separated)
0.5 teaspoon salt

Preheat oven to 195 C degrees. 
Line a large cupcake pan with 24 cupcake wrappers. 
In a large mixing bowl, combine flour, baking powder, sugar, spices, raisins, almonds and cooled oat. In a separate bowl, combine pumpkin, kefir and egg yolks only (reserve egg whites in another bowl). Mix wet ingredients, then add dry ingredients and mix well. Using an electric mixer beat egg whites with salt for about 3 minutes or until peaks form. Gently fold egg whites into batter until white streaks disappear.
Fill each cupcake wrapper 2/3 full and bake for 20 minutes in the middle of the oven until a toothpick inserted in the center comes out clean. Cool completely.

No comments:

Post a Comment