Sunday, September 25, 2011

Banaani pannikad

Mul oli 3 banaani, mille koor laua peal juba pruuniks kippus ja köögis levis magus banaanilõhn, justkui kuivatatud banaanidel. Ei-ei, mitte need kuivatatud banaanikrõpsud vaid need näritavad, kleepuvad, väikesed terved banaanid, mis me kunagi lapsepõlves palju sõime, kommi asemel, nüüd ei ole ma neid enam müügil näinud, pole muidugi spetsiaalselt otsinud ka. Võinoh see polegi oluline, lihtsalt lõhn tundus kuidagi tuttavlik ja mõnus... :)

Valminud mooside kõrvale tuli siis nüüd pannkoogihommik ette võtta ja laupäev sobib selleks ju suurepäraselt. Need magusalõhnalised banaanid saidki seekord mu pannkoogitaina põhjaks.


3 banaani
3 spl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
2 muna (M), eraldatud
6 spl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,25 tl soola
3 spl maitsestamata jogurtit

Litsusin banaanid kausi põhjas puruks, lisasin munakollased ja suhkrud, segasin ühtlaseks. Jahu segasin eelnevalt kokku küpsetuspulbri ja soolaga, lisasin tainale. (Mulle meeldib alati teha pannkookide puhul valmis enne vedelike lisamist paks taigen, siis ei jää jahutükke sisse, alles siis lisan ülepannkookide puhul piima või praeguste pisikeste pannakate puhul jogurti või hapupiima.) Munavalge kloppisin eraldi kausis vahule ja segasin õrnalt tainasse kõige lõpus. Praadisin supilusikasuurused pannkoogid vähese õliga kuumal pannil mõlemalt poolt kuldseks.







Banana Pancakes

You'll need:
3 ripe banana
2 eggs, separated
3 tablespoons sugar

1 teaspoon vanilla
6 tablespoons flour
1 teaspoon baking powder

0,25 teaspoon salt
3 tablespoons plain yogurt

In a bowl mash banana with a fork, then add egg yolks, sugar, vanilla and flour-baking powder mix. Mix well. Add yogurt. In a separate bowl whip egg whites and add them gently to the batter. 



Spoon with a tablespoon batter onto a pre-heated griddle and cook as you would pancakes, in a nonstick pan over medium-low heat. Serve warm with honey, sirup or jam.

No comments:

Post a Comment