Saturday, February 25, 2012

Pähkline porgandikook mascarpone kreemiga

Palju õnne sulle väikemees! Viis kuud juba seda ilma uuritud. (Häbi mul olgu! :) Unustasin selle postituse sootuks, ja homme juba ju väikemehel hoopis kuus kuud täitumas, ja selle tõttu olin täna köögis väga tegus :) eks sellest lähemalt kunagi hiljem.)

Koogi idee tuli mu sõbrannalt, kes ütles, et Tartus Werneri kohvikus pidi jube hea porgandikook olema. Asusin siis googeldama. Leidsin Delfi Naisteka foorumist ühe retsepti, mis küll päris see ei pidanud olema, aga ligilähedane. Mulle tundus igatahes väga ahvatlev, et asusin kohe tegudele.

Üks huvitav tähelepanek veel siinse Türgi kaubanduse kohta. Kui muidu kõik hooajaline ja kohalik kaup on suhteliselt soodsa hinnaga või vähemalt samas hinnaklassis, mis Eestis, siis kõik, mis on importkaup, on ka jube kallis, vähemalt söögikaubaga on see nii... Mascarpone juust 250g maksis eile poes tervelt 23 TL, see on siis umbes 9,20 € (143 krooni)!!! Ma küll ei tea palju see Eestis maksaks aga vaevalt, et pooltki nii palju, igatahes uskumatu, et üks väike karbike juustu maksab võibolla lausa mõne väiksema valmistordi hinna?! :) Mitte, et ma neid poetorte ihkaksin.


Koogitainas:
3,5 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
1 spl kaneeli
2 muna
5 dl riivitud porgandit (mul läks 3 porgandit)
2 dl hakitud metsapähkleid
2 dl fariinsuhkrut
1 apelsini riivitud koor
100 g sulatatud võid

Immutamiseks apelsinimahla

Kreem:
200 g toorjuustu
2 dl vahukoort
1 dl tuhksuhkrut
0,5 dl apelsinimahla

Sõelu jahu, küpsetuspulber, sool ja kaneel suurde kaussi. Teises kausis sega riivitud porgand, fariinisuhkur, pähklid. Lisa ükshaaval munad, lisa apelsinikoor ja sulatatud jahutatud või. Sega juurde jahusegu. Kalla taigen võiga määritud vormi ja küpseta 175 kraadi juures 45 min. Jahuta. Lõika 2-3 kihiks, immuta, pane vahele ja peale kreem.

Kreemi jaoks vahustasin vahukoore suhkruga, lisasin ülejäänud komponendid ja mikserdasin veel õige pisut.




Carrot Layer Cake with Cream Cheese


This cake was made for my son's 5th month celebrating evening. It means for me and my husband. :) 


For Carrot Cake batter:
3,5 dl all-purpose flour
mixed with 2 tablespoons baking powder
and 0,5 teaspoon salt
1 teaspoon ground cinnamon
2 eggs
5 dl grated carrots (it's about 3 pcs)
2 dl chopped hazelnuts
2 dl farina sugar (it's some kind of brown sugar)
grated orange peel from 1 orange
100 g melted butter



Mix grated carrots with sugar and nuts. Add eggs one at the time. Mix in orange peel and butter and fold in flour mix with cinnamon.


Bake 175C preheated oven for 45 minutes until clean toothpick test. Let it cool before slicing 3 layers. 



Orange juice for saturation



Immerse each layer with orange juice before adding cream layer. 


For the cream:
200g cream cheese
2 dl cream
1 dl confectioner sugar
0,5 dl orange juice
more orange peel if desired (I did)


Whip cream and fold all the other ingredients in. Spread the cream on each layer, top and sides. Let the cake stand overnight.

2 comments:

  1. Tere! :)

    Eestis maksab poolekilone karp mascarpone juustu max 5 euri (täpses summas võin eksida, aga umbes selline suurusjärk peaks olema).

    Leidsin aga isetegemise variandi, see muidugi eeldab, et on saadaval nii 10% kui ka 35% koort :)
    http://toiduteemal.blogspot.com/2011/03/isetehtud-juustud-soir-ricotta.html

    ReplyDelete
  2. Tere,

    ...ma võin ka eksida sest mul hinnad ei taha üldse meeles püsida (ega pea ju prügikast ka pole eks), aga ma just eile vaatasin Prismas, et seesama mascarpone, mis meil Türgiski müüakse, oli 2 ja miskit peale, ütleme, et max 3€.

    Aga see juustude tegemine.... peaks tõesti proovima! Olen ise sõira ja kohupiima teinud, peaks siis ricotta ja miks mitte ka mascarpone teo ette võtma. Suured tänud info eest!

    ReplyDelete