Sunday, February 26, 2012

Marjadega sefiiritort

...Suudan miskit ikka õigel ajal ka postitada :)

Palju õnne kallis väikemees! Pool aastat saigi täis ning selle puhul ka siis suurem sünnipäev. Suurelt sellepärast, et katsikud jäid meil toona tegemata. Täna oli siis meie "Eesti kommuun Istanbulis" koos ja söögid olid ka täitsa Eesti: kilu võileivad, singi-juusturullid, täidetud munad, pasteet, ahjuliha, kartulipuder ja kõige selle krooniks sefiiritort... ühtlasi pidasime niimoodi ka oma kalli kodumaa sünnipäeva meeles.


Sefiir tegin juba järgiproovitud retsepti järgi, selle tordi jaoks aga poole kogusest (3 muna, tegelikult 4 oleks aga parem olnud, sest sefiir on nii nämma!!! :)).

Biskviidi tegin aga vanakoolika ja see kerkis nigu mühises ja sai mõnusalt pehme.

4 muna
+ 3 munakollast (need, mis sefiiritegemisel üle jäävad)
6 spl suhkrut
4 spl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit

Vahustasin munad (valge ja kollase koos), lisasin lusika kaupa suhkrut ning vahustasin üsna kena ja koheva vahuni, oma 15 minutit. Lisasin käsitsi juurde küpsetuspulbriga segatud sõelutud jahu. Valasin taina ettevalmistatud koogivormi ja küpsetasin 30 minutit 190 kraadises ahjus.

Kreem:
500g toorjuustu
suhkur (maitse järgi)
vanillisuhkur
1 magus banaan

Jahtunud biskviidi lõikasin kolmeks ning määrisin kihtide vahele kreemi. Iga biskviidi kihi immutasin apelsini-õunamahlaga. Viimasele kihile kreemi peale ei määrinud, immutasin aga küll ja tort läks nüüd kilega kaetult külmikusse seisma üleöö. Sefiiri tegin hommikul ning ka kaunistasin koogi hommikul. Marjadena kasutasin mustikaid ja punaseid sõstraid ning maasikaid.





Swiss Meringue Cream Cake


This cake was on my son's half bithdayparty table, he turned 6 months already. :)


For meringue cream I used this recipe, but made it with 3 eggs for this cake. But now I have to say 4 would have been better.


For the cake layers:
4 eggs
+3 egg whites (leftovers from meringue cream)
6 tablespoons sugar
4 tablespoons flour
1 teaspoon baking powder


Bring eggs to the room temperature. Whisk all eggs together. Start adding sugar spoon by spoon and whisk until light and fluffy, it takes about 15 minutes. Mix together shifted flour and baking powder and gently fold into the egg foam.


Bake in 190 C preheated oven about 30 minutes until nice and golden. It will rise a lot! So fill your baking dish half way up.


Let it cool before sliceing to 3 equal layers.


For cream cheese cream:
500 g cream or ricotta cheese
sugar as much as you like
1 ripe banana (mashed with fork)
1 teaspoon vanilla sugar


Bring all ingredients together. 


Saturate each layer with desired juice, I used orange-apple juice. Spread half of the filling cream on the first layer, place second on top, spread out the rest of the cream. Put the third layer on top, Saturate with some juice. Cover with plastic film and let it stand overnight in the fridge. Make meringue cream next day and decorate the cake. I sprinkled some blueberries and redcurrants on top and sliced strawberries for the sides.

No comments:

Post a Comment