Monday, March 26, 2012

Mandli Brownie

Mmmm... ma ei saa kohe mõmisemata jätta ja pean ütlema, et see on minu lemmik kook hetkel! Superlihtne valmistada ja imehea!

Leidsin selle retsepti tänu oma sõbranna Kertule ja kuna mul polnudki veel ideed väikese härra seitsmenda elukuu täitumise puhuks, siis valmiski see Silja blogist pärit maailmaparim brownie. (Kertu, ma tõesti loodan, et seda homseks ka veel jagub, et sa tükikese maitsta saaksid... :))

..Ma olen viimasel ajal mandlijahu lainel, seda aga kahjuks olude sunnil. Täna oli nimelt poes "metsapähkli jahu jaht". Üks vahva blogija Ankarast kommenteeris Türgi kaubandust: Kui sa midagi leiad põnevat ja kuigi sul ei pruugi seda kohe vaja minna, siis tuleb see ikkagi kohe endale soetada. Oleksin pidanud tema nõuannet järgima... Ükspäev, mitte väga ammu, nägin meie kodupoes sarapuupähkli jahu ja loomulikult ma ei ostnud seda otsekohe, sest polnud ju kohe tarvis... täna ma seda aga enam ei leidnud. Otsisime poes kõik nurgatagused läbi ja ka poe personal oli otsingusse kaasatud, mida enam polnud oli pähklijahu. Vot siis, olgu see mulle õpetuseks!


Järgisin peaaegu Silja retsepti, minupoolne versioon siis järgmine:
200 g tumedat šokolaadi
100 g võid
100 g suhkrut
4 muna (L)
100 g tükeldatud valget šokolaadi
180 g mandlijahu

Tükedasin tumeda šokolaadi kaussi ning lisasin sinna ka või. Soojendasin mikrolaineahjus, vahepeal segasin kuni kogu šokolaad oli sulanud. (Viimased järelejäänud šokolaaditükid sulavad soojenenud massis, üle kuumutada ei tasu, siis läheb šokolaad tükki.) Soojale massile lisasin kõigepealt suhkru, alustasin mikserdamist ning lisasin ükshaaval munad. (Silja retsept nägi ette, et munavalged peaks eraldi vahustama, ma ei tea, mis sellisel juhul lõpptulemus oleks või kas see erineks minu omast, aga minu kook sai küll superõhuline.) Lõpuks lisasin spaatliga õrnalt segades valge šokolaadi ja mandlijahu. Küpsetasin koogi 26 cm läbimõõduga madalas tarti vormis, mis oli kortsutatud küpetuspaberiga vooderdatud (nii võtab küpsetuspaber paremini vormi kuju). Ahi oli 180 C kraadile eelsoojendatud ning kook küpses 20-24 minutit.


Palju õnne mu tubli väike mees!




Almond Flour Brownie


This is The Best Brownie I ever had! And it is so easy to make.


You need:
200 g dark chocolate
100 g butter
100 g sugar
4 eggs (L)
180 g almond flour
100 white chocolate, chopped


Melt dark chocolate and butter together in a larger bowl. Add sugar and start whisk using an electric mixer. Add eggs one at the time and mix well. Add gently almond flour and white chocolate. Pour the batter in 26 diameter baking dish. Bake in 180 C preheated oven about 20-24 minutes. Let it cool.

3 comments:

  1. väga hea brownie tuli- sarnaneb natuke molton koogikesele.

    ReplyDelete
  2. Ma polegi Molton kooki proovind, vähemalt enda teada :) Aga see siin jah oli tõesti superhea, tore, et sul ka hea välja tuli. Meil kadus see kui vits vette ja isegi mittešokolaadikoogisõbrale maitses, et küsis lisagi. :) Tahaksin uuesti teha aga mandlijahu on otsas ja poest ka enam ei leia/pole saada (Türgi kaubandus ma ütlen...), pean seda isejahvatamise kunsti proovima.

    ReplyDelete
  3. kusjuures- mina ka Tartust mandlijahu ei leidnud, küll oli kodus palju mandleid mida tavaliselt ise pannil mee, suhkru ja piparkoogimaitseainega karamelliseerin:). Mandlid läksid blenderise- igaks juhuks panin 2lusikat jahu ka- ikka ju mandlijahu:)))
    Aga moltenit soovitan ka teha- eesti restoranides pakutakse seda ka usna palju . Olen teinud Nigella retsepti, kuid nüüd proovisin seda blogi oma ja see siin isegi parem http://ritsikas.blogspot.com/2012/02/sokolaad-koogis-vedelal-kujul.html

    ReplyDelete