Sunday, November 8, 2015

Eggs Benedict beekoniga

Tere kõigile üle pika aja! Igatsesin juba niiväga blogimist, olin vist juba pisut võõrdunud ja uut postitust isegi kuidagi kartsin ette võtta ning lükkasin seda aina edasi. Loodan selle tegevusega taas sõbraks saada, sest see blogi on mulle ikkagi oluline, ning see on üks asi, mille loomist ma naudin.

Oleme jõudnud oma seiklemistega Stockholmi ning peale kolme korda kolimist siin linnas, leidsime endale armsa pesa, kus taas isu kulinaarsete katsetuste ja väljakutsetega tegelda. Eile "õnnistasin sisse" KitchenAid lauamiksri, mille abil valmis Kräsupeakook isadepäevaks, sellest kunagi hiljem... Kuid tänase tähtsa päeva puhul valmistasin meie pere Issi meelerõõmuks Eggs Benedicti. Seoses sellega soovin ma kõikidele isadele maailma parimat isadepäeva!

Pelgasin pisut sinna juurde kuuluva Hollandi kastme valmistamist, ning samal ajal munade pošeerimist, et kõik korraga valmiks ja soojalt serveeritud saaks. Kenake väljakutse sellisel tähtsal hommikul, kuid kõik õnnestus suurepäraselt! Eriti uhke olen kastme üle!



Hommikusöök kahele:
4-6 peekoniviilu
2 kuklipoolikut
määrimiseks võid

Pošeeritud munad:
1 sl valgeveiniäädikat
2 muna

Hollandi kaste:
2 munakollast
1 sl vett
100 g toasooja võid
1 sl sidrunimahla
Soola

Praadisin peekoniviilud kiirelt krõbedaks ning asetasin paberrätikule nõrguma.

Munade pošeerimiseks täitsin kastruli veega ning lasin peaaegu keema tõusta. Oluline on, et vesi ei keeks suurte mullidega, parim on kui pinnale tõusevad väikesed mullid. Lisasin veele äädika. Lõin munad vaiksemasse tassi eraldi lahti ning ükshaaval lasin ettevaatlikult kuuma vee sisse, oluline on munakollast mitte katki teha. Mina kasutasin kulbi abi, lasin muna topsist ettevaatlikult kulbi sisse. Kuumutasin kumbagi muna vees umbes kolm minutit, et valge hüübiks kuid kollane veel vedel jääks.

Nii kaua kuni munade vesi keema tõusis valmistasin kastme. Selle jaoks tõstsin tulele teise kastruli vähese veega, ning metallkausis, mis istub kenasti kastruli peale, et põhi vette ei ulatuks, segasin munakollased veega lahti. Kaste valmib veearu kuumuses ning kui vesi all juba keeb võib tule maha keerata, et kuumus munadele liiga ei teeks. Vahustasin kogu aeg mune kuumutamise ajal, kuni segu muutus paksemaks, võtsin kausi veehaudest ning segasin sisse või. Oluline on, et või oleks toasoe! Maitsestasin sidrunimahla ja soolaga.

Röstisin kuklipoolikud, määrisin neile natuke võid, tõstsin peekoniviilud saiale, nende peale pošeeritud muna ning kõige otsa Hollandi kaste. Jahvatasin veel pisut valget pipart veskist peale ning serveerisin tomatisektoritega.

Head isu!



Eggs Benedict with Bacon

This was our little surprise for our most funny and great dad for his 4th Father's day. This is his favorite thing to order in a restaurant for a breakfast... So safe play for us but little tricky at the same time not to fail his expectations.

Breakfast for two:
4-6 slices of bacon
2 pcs fresh buns or English breakfast muffins
some butter

Poached eggs:
1 tablespoon white wine vinegar
2 eggs

Hollandaise sauce:
2 egg yolks
1 tablespoon water
100g soft butter
1 tablespoon lemon juice
salt

Bring a deep saucepan of water to the boil (at least 2 litres) and add the vinegar. Break the eggs into two little cups. Roast bacon on the hot pan and place them on the paper towel to drain excess fat. Split the buns, toast them and spread some butter on them.

For the sauce, boil a larger pan of water, then reduce heat to a simmer. Using whisk, beat together the yolks and water in a heatproof bowl that fits snugly over simmering pan. Beat constantly until the mixture forms a foam, but make sure that it doesn't get too hot. You may turn off the stove now. The aim is to achieve a golden, airy foam, which getting thicker in consistency. Whisk in softened butter, remove from the heat, whisk until all the butter is incorporated and you have a texture as thick as mayonnaise. Finally whisk in lemon juice and salt to taste.

Swirl the vinegared water briskly to form a vortex and slide in an egg. It will curl round and set to a neat round shape. (I was a bit scared to fail on that and I cheated, I used a scoop to drown the eggs into simmering water.) Cook for 2-3 mins, then remove with a slotted spoon. Repeat same with the other egg.

Place bacon on each bun, top with an egg, spoon over hollandaise sauce, sprinkle some freshly ground pepper and serve at once with sliced tomato and cup of coffee.

Happy Father's day! Bon Appetite!

No comments:

Post a Comment