Saturday, January 15, 2011

Juustusuflee munapesad

Üllatav, aga kui ma täna hommikuks pakkusin pannkoogid välja, sooviti hoopis mune?!? Seda ei ole enne juhtunud, et pannkookidest loobutakse, pigem käib asi vastupidi, et mul palutakse pannakaid teha ja mina püüan nende tegemisest kõrvale nihverdada... hotellis sai vist liiga palju hommikusöögiks pannkooke rohke siirupiga söödud see kaks nädalat, et tükiks ajaks on selles suhtes õnneks rahu majas. :)

Muna mulle meeldib ja kuna internett pakub nii palju erinevaid võimalusi muna valmistamiseks, siis minugi poolest...Täna imelihtsalt valmivad stiilsed juustusufleed, kus munakollane jääb terveks ja on võimalik selle küpsusastet ise valida.


Kahele:
2 muna (L)
0,5 - 1 dl riivitud tugevamaitselist juustu (Cheddar)
maitseks soola ja pipart
pisut võid vormide määrimiseks

Keerasin ahju 180 C soojenema ning valmistasin ette sufleevormid - määrisin võiga kokku ning raputasin riivjuustu peale, ülejäägid kallutasin välja.


Eraldasin munavalge kollasest, kuid kollased jätsin kooretüki sisse ootama. Maitsestasin munavalge ning vahustasin tugevaks vahuks. Segasin ettevaatlikult hulka riivjuustu (osa jätsin ka peale raputamiseks) ning jagasin munavahu vormidesse. Tegin lusikaga väikse lohu munavahu sisse ning libistasin munakollase koorepoolikust sinna sisse. Raputasin riivjuustu peale ja pistsin ahju 10-14 minutiks (oleneb, kas soovid munakollast vedelana või tahkena). Serveerida soojalt.





Souffled Cheddar Egg Nests
Adapted from Sugarlaws.

Serves for two:
2 large eggs
pinch or two of salt
pinch or two of freshly-grated black pepper
0,8 dl (1/3 cup) of coarsely grated white cheddar cheese

Preheat the oven to 180 C degrees. Fill a small bowl with cold water and set aside. Separate the eggs, putting the eggs whites in a large bowl and gently slipping the egg yolks into the small bowl of cold water.

Season the egg whites with the salt, and pepper and whisk at high speed using an electric mixer until the whites hold stiff peaks. Gently fold in the cheese (reserving some as a garnish) and evenly divide the mixture between the two ramekins. Make a small little hole/nest in the middle of each of the ramekins. Use a spoon to gently remove the yolks from the water and slip one into each of the nests. Add some additional cheese onto the tops.

Place the ramekins on a baking sheet and bake for 10-14 minutes, until the whites are puffed and lightly golden and the yolks resemble sunny-side up eggs.

2 comments:

  1. Nii. taaskord tahtsin öelda, aitähh innustava retsepti lisamise eest.
    Tegin selle täna läbi lausa 2 korda :)üks kord suuremas vormis, teinekord väiksemas. Mulle kuidagi tundus alul, et need brüleevormid jäävad liig väikeseks.
    Teistkordsel tegemisel tegin brüleevormis ja panin prooviks lisaks juustule ka kuivatatud sibulaid juurde. Nii oli ka hea :)

    ReplyDelete
  2. Tänan heade sõnade ja tagasiside eest! Minul mahtusid ilusti sufleevormi ära (ma ei tea, mitu ml mu vormid on, ei saa mõõta ka, vormid Istanbulis, ise Tallinnas) ja see ongi just vahva kui nad ahjus vormist pisut kõrgemaks kerkivad.. :)

    ReplyDelete