Monday, May 2, 2011

Grillitud baklažaan

Lõpetan oma grilliteemaliste postituste seeria maaköögist veel ühe grillliha lisandiga. Suured tänud sõbrantsile ja tema perele, et saime Sulliga maal nii toredasti aega veeta - kokata, grillida, saunatada, päevitada, jalutada ja põllu peal hiiri taga ajada (viimase eest on Sulli ülimalt tänulik!). :)

Suhtuda sellesse retsepti jällegi mitte nii näpuga täpselt järgeajavalt.. osad baklažaanid võib üldse katteta grillida, ja kate jagada nii nagu parasjagu jagub..


2 baklažaani, viilutatud
sojakastet
2 tomatit, viilutatud
3 küüslaugu küünt, peeneks hakitud
tükike juustu, viilutatud või riivitud
basiilikulehti, peeneks hakitud
soola ja pipart

Valmistasime ette köögiviljad, asetasime kõik eraldi kaussikestesse, pintseldasime baklažaaniviilud sojakastmega kokku ning jagasime grillimise juhised poistele kätte: "Grillida kõigepealt baklažaani ühelt poolt (5 min), siis keerata ümber, laduda peale tomativiilud, kuhu peale raputada basiilikut või/ja küüslauku ning kõige otsa juustuviil (+5 min)." Tublid poisid said ka sellega suurepäraselt hakkama. :) Kui kõik valmis, võib soojadele grillviiludele soovi korral veel soola ja pipart veskist peale jahvatada.




Grilled Eggplant with Tomato, Basil, Garlic and Cheese

Grilled Eggplant is a great grilled appetizer or it is a great addition to your grilled meats.


2 eggplants, sliced
soy sauce
2 tomatoes, sliced
3 garlic cloves, finely chopped
a piece of cheese, sliced ​​or grated
basil leaves, finely chopped
Salt and pepper

Prepare vegetables, put all in the separate bowls. Brush lightly on both sides of eggplant slices with soy sauce. Place eggplant on hot grill rack. Cover grill and cook eggplant about 5 minutes or until tender and browned, turn over place tomato slice on top, sprinkle on garlic and/or basil and cover with cheese. Grill more 5 minutes. Transfer eggplant to platter, sprinkle with salt and pepper on top if you like.

No comments:

Post a Comment