Sunday, May 22, 2011

Praekartuliroog munaga

Mõtlesin just, et polegi midagi uut ja põnevat Istanbuli elu kohta kirjutada, aga on natuke küll.. Käisime neljapäeva õhtul kinos Kariibi mere piraatide uut osa vaatamas, see minus väga mingeid emotsioone ei tekitanud. Ja peale seda ühes mozzarella-baaris Obika (vist kirjutati umbes nii, o'l ja a'l oli katus ka peal), kus serveeritakse maailmaparimat mozzarellat, mida ma iial söönud olen ja hulgaliselt erinevaid parmasinke, salaamisid, mis on tehtud peamiselt sealihast. Mmmm! Siit üks kentsakas tähelepanek - Türgi kui islamimaa, kus usu kohaselt sealiha ei sööda, aga imekombel on see noobel mozzarella-bar alati paksult rahvast täis, et raske on kohta leida, noh loomulikult pakutakse seal igasuguseid muid itaaliapäraseid sööke ka, aga ikkagi. Tellisime nn snäkitaldrikud erinevate lihalõikude ja salaamiga, kirsstomati-rukkolasalati ning kahte erinevat sorti mozzarellaga, buffalo ja suitsutatud ja magussöögiks valisin ananassi carpaccio jäätisepalliga. Oehh küll oli mõnus ja maitsev õhtu, kui üle hulga aja sai sealiha söödud ja seda tõeliselt nauditud... Selle peale tellisin oma kallilt Härralt, et ta Saksamaalt mulle parma sinki tooks! :)

.. Ja õnneks varsti saab jälle häid koduseid sööke Peipsiveerel, sest mehed otsustasid kalale minna. Tegin täna algust maaköögiga, pisikeseks meeldetuletuseks lihtsa kartuliroa näol.


Panniroog kolmele sööjale:
8 väiksemat kartulit 
õli praadimiseks
lahke peotäis värskeid herneid
1 sibul
3 muna
meresoola ja pipart
maitserohelist

Serveerimiseks: tilli-hapukoorekastet

Koorisin ja tükeldasin värsked kartulid ning segasin pannil sortsu õliga kokku. Raputasin ka soola peale ning alustasin praadimist vahetevahel segades. Seniakaua puhastasin herned ja hakkisin sibula, segasin need kartulite hulka, lasin kaane all tasasemal tulel kartulil peaaegu pehmeks saada. Lõpuks lõin kartuliroa peale 3 muna, maitsestasin muna soola ja pipraga ning lasin kaane all munavalgel hüübida. Mulle meeldib kui kollane jääb vedelaks. Raputasin hakitud peterselli peale.

Serveerida kuumalt külma koorekastmega.



Fried Potatoes with Peas and Eggs



For 3 serves:
8 smaller potatoes, peeled, diced
oil for frying
generous handful of fresh peas
1 onion, roughly chopped
3 eggs
Seasalt and pepper
herbs, chopped

Heat the oil in a large skillet over medium-high heat. Add the potatoes, season with salt, fry occasionally stirring, 
until they begin to brown. Add peas and onion and turn the heat to medium-low and cover the pan. Allow them to cook, stirring occasionally, until they soften. At the very end add 3 eggs on top, season with salt and pepper, don't stir, cover and cook until egg whites are done and yolks are still runny (if you like). Sprinkle with herbs

Serve this dish warm with cold and lightly salted sour cream fresh dill sauce. 

Simple and delicious!

No comments:

Post a Comment