Thursday, June 9, 2011

Halvaamaitseline hommikupuder

Suvi on siis nüüd lõpuks ka Istanbulis kohal ja seda juba paar nädalat. Oleme sel puhul avanud basseinihooaja sõbranna juures, sest sellise palava ilmaga ongi jahutava vee ääres ajaveetmine üks ainuõigemaid viise. Küll meil on ikka hea elu... Naudime päikest, jahutavat basseinivett, Coffee Frappuchino'sid.. loeme raamatuid ja niisama lobiseme maast ja ilmast.. lihtsalt super relax & fun! Hetkel veel pisut vara rõõmustada aga äkki saan ka enda kodus juba järgmine nädal basseinihooaja avalikuks kuulutada ;)

Ühel hommikul enne bassu juurde minekut keetsin kodus toitvat putru, et jaksaks ikka päev otsa ujuda ja päevitada :) ja seekordne puder tuli halvaa lisandiga, mis sai magus ja maitses seepärast eriti hästi värskete kirssidega. Moos oli minu jaoks selle pudru juurde juba liig, mis aga sugugi ei takistanud mu kallist moosimaiast Härrat. :) ..Hiljem sõbrannaga lobisedes tuli meil putrudest juttu ja ma ise ei olegi sellise lihtsa asja peale tulnud, et kaerahelbe putru võiks süüa võisilma ja soolaga. Täna proovisin selle ka järgi, tõesti oli maitsev! 


Kahele sööjale:
3 dl kaerahelbeid (tavalised)
~5 dl piima
0,25 tl soola
2-4 spl halvaad, olenevalt halvaast ja kui magusat putru soovitakse

Segasin potis kõigepealt kaerahelbed külma piimaga, tõstsin poti tulele. Lisasin pisut soola ja murendatud halvaa. Segasin ja keetsin putru tasasel tulel kuni see muutus paksemaks ja kaerahelves pehmenes (u 3-5 minutit). 

Sellist magusat putru võiks serveerida erinevate värskete marjade ja puuviljadega.

Sweet Oatmeal with Halva

Our family loves oatmeal as you know probably! This time I experimented with halva as I live in Turkey right now and it is really popular here. This comforting oatmeal tasted good but it was sweet itself that I liked fresh berries and fruits as a topping this time.


For 2 servings:
3 dl regular rolled oats
~5 dl milk
0,25 tl salt
2-4 tablespoons halva (depends on halva and how sweet you like)

Combine the oats, cold milk and salt, start boiling, add halva. Boil on medium heat for about 3-5 minutes, until done. Remove from heat and serve with fresh berries and fruits.

No comments:

Post a Comment