Sunday, June 12, 2011

Külm keefirisupp

Üks supp sai just eile otsa, täna juba uus laual, seekord külm keefirisupp, mis on minu suvelemmik olenemata lisanditest. Esiteks kuna see valmib nii ruttu ning teiseks tänu kurgile, keefirile ja tillile on selles nii palju värskust, mis teebki sellest supist Suvesupi, kõik muud lisandid on juba maitse küsimus. Suve saabudes kuidagi nigu ei taha toekamat ja korralikku sooja sööki (praadi) kuigi täna õues enam nii palav polegi ja lõõskav päike on ka vahelduseks end pilvede taha peitnud, liiguvad mu mõtted ikkagi kergema kehakinnituse suunas. Turult kojutoodud kirssidest, aprikoosidest, maasikatest on juba süda vesine, et hing ihkab soolast ja liha, seda aga kuidagi kergemal kujul - tühimiku täidab ideaalselt just see Suvesupp.


Kahele sööjale:
1 värske kurk 
jupike head suitsuvorsti
tükike head juustu
3 lumekrabi pulka
peotäis värsket tilli
5 dl keefiri
meresoola ja pipart

Hakkisin kõik tükeldamistvajavad asjad väiksemateks tükkideks, segasin kausis kokku keefiriga ning maitsestasin suppi esialgu ettevaatlikult soola ja pipraga sest kui supil lasta oma 10 minutit seista, annab vorst, juust ja makra supile oma maitseid edasi. Mina lasengi tavaliselt supil pisut enne seista kui seda sööma asun. Serveerides raputasin veel värsket tilli lisaks peale ning iga sööja võib siis oma soovi järgi pisut pipart või soola supile lisada aga tavaliselt polegi enam vaja.



Cool Kephir Soup for Hot Summer Days

Cold summer soups are a refreshing addition to warm-weather menus. Plus it's quick and easy to make. In my opinion "Must Have" ingredients are cucumber, kephir (kefir, yogurt) and dill, other addings are to taste and mood! 



For serves 2:
1 cucumber, chopped
small amount of good smoked sausage, diced
a piece of good cheese, diced
3 snow crab sticks, chopped
handful of fresh dill, chopped
5 dl kefir
Sea salt and pepper



Mix all together, sesason slightly and let it stand about 10 minutes. Season some more if needed. 


Serve cold and sprinkle with some more fresh dill.

No comments:

Post a Comment