Friday, April 13, 2012

Täidetud baklažaan (Karnıyarık)

...Kalleid külalisi oodates...

Pole vist mõtet Eesti külalistele eestipärast toitu valmistada, või mis?! Võtsin seekord käsile väga türgipärase roa - Karnıyarık [karnõjarõk]. Aga nagu minuga ikka juhtub, et miskit koostisosadest mul pole parasjagu käepärast, ja siis tuleb ikkagi miskit niinimetatud minupärast lõpuks välja. :) Seekord puudus mul roheline pipar, mis peaks roale vürtsi andma. Ja see käib nii sinna hakklihasegu sisse kui ka kaunistuseks kirsstomati kõrvale. Proovin järgmine kord end paremini selles osas ette valmistada. Ma usun, et sõbrad annavad mulle selle andeks. ;)

... külalistega seoses tuleb ilmselt mu blogimisele jälle pikem paus sisse. Homme võtan lennujaamast esimese satsi kalleid külalisi vastu. Peale seda tuleb kohe teine sats ja siis lendame ise jälle Eestimaale... niiet arvata võib, et isegi parema tahtmise puhul jääb aega napiks, et end rahulikult arvuti taha sättida ja mõtteid koondada.


Terve küpsetusplaadi jagu:
6 baklažaani
4 spl oliivõli
1 sibul, hakitud
2 küüslaugu küünt, hakitud
400 g hakkliha (looma)
3 tomatit, hakitud
soola ja pipart
(2 vürtsikat pipart, hakitud)
kimp peterselli, hakitud
kaunistuseks kirsstomateid, rohelisi piprakaunu ja veel hakitud peterselli lisaks

Keerasin ahju 200C kraadile soojenema.

Pesin baklažaanid, lõikasin pooleks pikkupidi, lusika abil süvendasin neid, ja siis lõikasin ristipidi pooleks. Määrisin oliivõliga kokku ja ladusin küpsetusplaadile. Tõstsin ahju kui hakkasin hakklihatäidist vaaritama. Täidise jaoks kuumutasin pannil õli, lisasin sinna sibula, kuumutasin. Lisasin küüslagu, kuumutasin ja segasin veel. Edasi läks pannile hakkliha ja tomatid, maitsestasin soola ja musta pipraga ning lasin sel vaiksemal kuumusel küpseda. Kunagi vahepeal lisasin hakitud peterselli (ja nüüd peaks ka hakitud pipra lisama). Lasin hakklihasegul nii kaua pliidil podiseda kuni tekkinud vedelik enamvähem ära auras.

Täitsin eelküpsetatud baklažaanid hakklihaseguga, riputasin üle hakitud peterselliga ja sättisin igaühele tomati (ja piprakauna) ning tõstsin tagasi ahju ja küpsetasin veel umbes 15 minutit.





Stuffed Eggplants




6 eggplants
4 tablespoons olive oil
1 onion, cubed
2 garlic cloves, chopped
400 g ground meat
3 tomato, petite diced (for the stuffing)
1/2 bunch parsley, finely choppped
2 spicy green peppers, chopped
salt and ground pepper
cherry tomatoes, green peppers and chopped parsley for topping


Peal eggplants leaving lenghtwise stripes. Cut in halves on lenghtwise, spoon inside out and cut on halves. Place eggplants on an oven dish.


In a deep frying pan, heat olive oil. Add onions and stir for 3-4 minutes. Add garlic and heat a bit more. Add ground meat and diced toamtoes. Cook until ground meat soaks all the juice it lets out. Add chopped parsley, chopped pepper, salt and pepper. 


Stuff eggplants with ground meat mixture. Place a cherry tomato and a green pepper on top of each split belly eggplant, sprinkle with parsley.


You can serve it with rice and yogurt.

No comments:

Post a Comment