Wednesday, October 20, 2010

Rummikook

Tegelesin eile üleeile õhtu otsa Hapukoore-meekoogi taina rullimise, küpsetamise ja lõpuks koogi kokkupanemisega, hommikul veel šokolaad ja pähklid peale ning teele ta läks. Loodan, et maitses hästi, kuigi siin meil ju hapukoort pole, et päris sama see kook ilmselt ei tulnud... :)

Kuna minu kasutatud kilost jogurtist tuli nii palju vett sõelal seistes välja, et mul jäi kreemi pisut puudu, et oleks koju ka ühe tegemisega proovikoogi saand, siis tuli see proovikook selline "vaeslaps", kreemi peaaegu sellele ei jagunudki, panin ühe kihi siis moosi... hommikul sain proovitüki enda rahustuseks ära maitsta aga ütleme ausalt, ilma rohke hapukoorekreemita ei ole "see" ikka "see"! :) Otsustasin sellest proovikoogist hoopis rummikoogid ehk -pallid veeretada. :) Need said küll väga maitsvad :)


Vaja läheb:
koogipõhi, keeks, vms (mul oli 3 meekoogi kihti ja pisut seda täidist)
50 g võid
hapukoort
3 spl kakaod (+1 spl veeretamiseks)
4 spl rummi (võib kasutada selle asemel ka paar tilka essentsi, siis saab tainas paksem ning maitse tugevam)

Sulatasin või, pudistasin koogi kaussi väikesteks tükkideks ning lisasin kõik järgnevad komponendid. Segada on lihtsam käega. Kuna minu kook juba sisaldas pisut "hapukoort", moosi, hakitud kreekapähkleid ja ka pisut šokolaadi, siis võib neid asju oma maitse järgi ise lisada. Lisasin algul 2 lusikat rummi, aga rummi maitse kadus täitsa ära, et pidin ikka veel ja veel lisama, et võibolla sai lõpuks isegi rohkem kui 4 spl. Siinkohal on vist parem kasutada essentsi, et siis ei ole muret, et rummikoogile rummimaitset ei tule enne kui tainas rummist liiga vedel ja siis juba koogikesi veeretada raske. Mul õnneks sai maitsebalanss enne paika. :) Veeretasin pallid lõpuks kakao sees. Säilitan rummikooke külmkapis, hea oleks veel ka kaanega suletavas karbis.




Rum Cakes

The day before yesterday I prepeared a birthday cake all evening along, draining sour cream (Yogurt actually in my case), making the dough, rolling it, baking the cake layers and at the end the cake assembly... I hope that tasted as good as it should taste, although we don't have sour cream here in Istanbul, so I'm sure its not that quite the same it should be... :) Since I used one kilo yoghurt and drained so much water out that I ran out my cream to make a small trial cake for me and so I managed to generate 3 extra cake layers and it's good start to make small rum cakes instead (they are common in Estonia). And, they were very tasty though! :)

If you have some extra sponge cake, pound cake, or some other baking, it is also ideal for rum cake here.

You'll need:
the sponge cake, pound cake, etc. (I had three layers and a bit assembling cream)
50 g butter
sour cream (yogurt)
3 tablespoons unsweetened cocoa powder (+1 tablespoon for rolling)
4 tablespoons rum (or some rum extract)

Melt butter, brake the cake into the bowl, add all the other components. Mixing by hand is easier. I added at the beginning of 2 spoon of rum, but rum flavor vanished quite away, and still I had to add that may have ended up even more than the 4 tbsp. It is probably better to use the extract here is no concern that the taste does not come out before the dough is too loose and it is already difficult to roll the cakes. Shape the mixture into balls with your hands and roll into cocoa powder. Refrigerate before serving.

Maintain the rum cakes airtight in the refrigerator.


2 comments: