Tuesday, November 8, 2011

Halvaasüdamega ahjuõunad

Juba on kalendris ette keeratud novembri kuu ja aega on läinud viimasest 26. kuupäevast päris palju mööda kui kalleid sünnipäevalisi sai ahjuõuntega kostitatud, tähistamaks siis JR teist elukuud. Vahepeal lihtsalt pole olnud mahti blogisse uusi sissekandeid teha, kas on külalised meile seltsiks või oleme ise kuskil külalistena seltsiks. Siin olles on alati päevakava kuidagi väga tihe, vahvaid tegevusi ja kohtumisi täis.

Saabusime Eestisse ja mulle toodi mitmelt poolt koduaia õunu. No nii kahju, et ma neid värskena krõmpsutada ei saa, puuksutaksime siis väikese härraga üksteisevõidu :) ...pistsin suuremad ubinad ahju, väiksemad jagasin mööda küla laiali ja kõik olid rõõmsad.


7-8 õuna (soovitavalt hapukamad)
150 g meelepärast halvaad
4 tl mandlilikööri

Urgitsesin noaotsaga õunasüdamikud välja ja täitsin tühimiku peeneks hakitud ja likööriga segatud halvaaga. Küpsetasin õunu 160 kraadises ahjus umbes tunni jagu, kuni õunad olid pehmed aga veel mitte laiali lagunenud.

Sünnipäevalistele serveerisin soojasid õunu magusa kohupiima ja jäätisega. Väga maitsev on aga ka lihtsalt hapukoorega, kuhu on magusat mett peale niristatud.




Baked Apples Filled with Halva


7-8 large apples (preferably sour)
150 g halva
4 teaspoon almond liqueur


Preheat oven to 160 C degrees. Remove cores with paring knife, dig out the seeds. In a bowl, combine chopped halva and liqueur. Stuff each apple with this mixture. Bake about 60 minutes, until tender, but not mushy.


Serve warm with icecream on the side.

2 comments: