Wednesday, November 28, 2012

Feta muffinid

Need olid meie Väikese Härra lemmikud, või siis vähemasti hädaldas ta nii innukalt kui ma talle ahjusoojast muffinist murtud tükikesi piisavalt kiiresti ei suutnud pealepuhudes jahutada, et ta muutus nõudlikuks uute suutäite laekumise kiiruse osas. Minul endal oli muidugi ülimalt hea meel ja rõõm näha, et suutsin talle miskit meelepärast küpsetada! Esimene katse ja kohe täkkesse! (Magusaid küpsetisi ma ei ole talle veel pakkuda tahtnud.) Loodan, et olen tema lojaalsuse ja hea usu oma küpsetiste vastu välja teeninud nendega. :)

Kasutasin feta asemel tegelikult meie kohalikku Beyaz Peynir'i, tõlkes valge juust aga maitselt on ta kõige lähedasem Eestis saadavale Feta juustule. Meil on seda valget juustu siin mustmiljon varianti ja ma tegelikult poest väga ei julge seda pakendatult ostagi kui ennem maitsta pole saanud, seepärast ostan turult hoopis. Sel korral mul ei olnud turgu plaanis aga muffinid küll ja valisime sõbrantsiga poest light variandi välja, sest see pidi vähem soolane olema (osad juustud on siin mu jaoks tulisoolased). Ma üldiselt ei armasta light tooteid osta aga siinkohal oli ost õigustatud, tõesti see ei olnud nii soolane, et väikesele lapsele julgen seda anda küll. Aga, kuna ta oli lahja toode, siis oli seal ka rasva vähe ja seetõttu ka tugeva konsistentsiga, et tainast tehes lõigatud kuubikud eriti väiksemaks ei lagunend ning ka ahjus nad väga ei sulanud. Päris fetaga saab tulemus ilmselt palju parem, et siis oleks meist keegi vist end lõhki söönud...


Tosin muffinit:
200 g feta juustu
60 g maisijahu
1 tl küpsetuspulbrit
2 muna (M)
1 dl piima
2 tomatit, kooritud ja kuubikuteks lõigatud
1 tl basiiliku pestot
oleksin olemasolul sama palju ka musta oliivi pestot kasutanud

Juustu lõikasin kuubikuteks ja lasin liigsel veel paberrätile valguda. Keerasin ahju 180 C soojenema.

Vispeldasin kausis kokku maisijahu ja küpsetuspulbri, lisasin ükshaaval munad ja siis ka piima vispeldamist jätkates. Lisasin kõik ülejäänud komponendid ning jaotasin saadud taina muffinivormidesse umbes 2/3 vormi kõrgusest. Tõstsin plaadi ahju ja küpsetasin umbes 40 minutit kuni muffinid olid pealt kenad kuldpruunid.


Minu tainas tuli väga vedel, kui kasutada rasvast (normaalset) fetat, laguneb osa juustu tainasse ja siis on ka küpsetusaeg lühem, võibolla isegi 10 minutit. Minu muffinid ka ei kerkinud vähese rasvasuse tüttu, oleksin pidanud panema piima asemel vahukoort või lisaks võid/õli, järgmine kord olen targem. :)




Dozen Feta Muffins Infused with Basil and/or Olives

200 gr feta cheese
60 g corn flour
1 teaspoon baking powder
2 eggs (M)
1 dl milk
2 tomatoes (peeled, diced)
1 teaspoon basil pesto
1 teaspoon black olive pesto

Preheat your oven to 180 C degrees.

Cut the cheese into cubes and drain excess water if necessary.

Stir together flour and baking powder. Add eggs one at a time, add milk, diced tomatoes, and pestos if you are using them both. Pour into greased/paper covered muffin tins up to 2/3 of the hight. Bake 30 to 40 minutes until golden brown.

2 comments:

  1. Kas sa muidu süzme peyniri oled proovinud? Ma ei oska öelda, kuidas seda küpsetada annab, aga muidu on ka feta sarnane, ainult et pehmem ja vähem soolane, mulle meeldib.

    ReplyDelete
  2. Hei Killu! Olen ikka, aga minu jaoks on see pigem kui kohupiim, aga mitte ka päris. Või ajan ma süzme yogurtiga sassi praegu... Kui, siis ma seda pole tõesti proovind. :)

    ReplyDelete