...koolitusel... |
Seekord sama lugu, kuigi tegu õige väikeste muudatustega, nimelt šokolaadiglasuuri ei näinud algne retsept ette. AGA, kuna täna oli meil peres jälle üks tähtis päev ja ilus ümmargune number 15 kuud vajas tähistamist, siis ilma šokolaadita ei tundunud asi nii korrektne ja vajalikult pidulik.
Ma veidi googeldasin, "burfi" leidis justkui vastukaja, et see on indiapärane roog, otsustasin siis, et see ongi sealt pärit, sest koolituse käigus ei tutvustatud, millised täpselt on Pakistani ja millised India päritoluga road.
umbes 30 tk jaoks:
4,8 dl kookoshelbeid
2,5 dl piima
2,5 dl vahukoort
2 dl puudersuhkrut
2-3 kardemoni kaunast seemned, uhmerdatud
Segasin kõik komponendid keedunõus kokku ning tõstsin tulele. Lasin keema tõusta, alandasin kuumust ning segasin hoolikalt spaatliga, et miskit põhja ei kõrbeks. Lõpuks peaks tekkima selline mass, mis on juba ka nagu kuumast peast kuju hoidev ja lööb panni küljest lahti.
Valmis segu valasin võiga määritud vormi, silusin umbes 2 cm paksuselt laiali ja lasin jahtuda. Enne serveerimist lõika ruutudeks või vormi pallid.
Mina vormisin ruudukesed ja ka glasuurisin 100 g tumeda šokolaadiga, mis oli umbes 10 g võiga koos sulatatud.
Coconut Burfi
Yields: 25-30 pieces
2 cups dried coconut
3/4 cup caster sugar
1 cup whole milk
2-3 cardamoms, grounded
1 cup cream
Combine everything together in a pan. Boil the mixture over high heat, stirring constantly. Cook till reduced to half. Lower the heat until the mixture forms a firm mass that pulls away from the sides of the pan.
Spread the coconut fudge onto a lightly buttered tray and press with spatula. Cool and cut into 25 to 30 squares. Store in air tight container in the fridge.
Thank you Sadia and her friend for wonderful class and sharing!
No comments:
Post a Comment