Sunday, July 4, 2010

Rabarberi-kirsi keefirikook

Täna oli täitsa mõnusalt rahulik pühapäev - päike, rand, Sangria, jahutav merevesi ja ei kuhugi kiiret...

Hommikul enne randaminekut sain veel ühe lihtsa rabarberikoogi tehtud, viimase sellel suvel, sest Eestist saadetud rabarberid on nüüd otsas ning üks väike karbike sai veel ka sügavkülma pistetud, juhuks kui meeletu koduigatsus peaks peale tulema, ehk siis kodused maitsed aitavad... :)

Ja see kook valmis tõesti lihtsalt, ei mingit või ja munade pöörast vahustamist ja kook saab ikka mõnusalt mahlane ja kohev.


2-3 vart tükeldatud rabarbereid
u 15 kirssi (kivid eemaldatud)
2 sl pruuni suhkrut (+ 1 spl koogile raputamiseks)
3 dl nisujahu
1,5 dl suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl söögisoodat
1 tl vanillisuhkrut
1 muna
1,5 dl keefiri
3 spl sulatatud võid

Koorisin ja tükeldasin rabarberid. Eemaldasin joogikõrre abil kirssidest kivid. Segasin rabarberid ja kirsid kausis 2 spl pruuni suhkruga ning jätsin kõrvale seisma.

Keerasin ahju 180 kraadile soojenema ning valmistasin ette küpsetusvormi, katsin põhja küpsetuspaberiga, pintseldasin servad võiga kokku.

Segasin ühes kausis jahu, suhkru, küpsetuspulbri, sooda ja vanillisuhkru. Teises kausis segasin miksri abil kokku muna, keefiri, sulatatud või ja vahustasin õige pisut. Ühendasin kõik segud omavahel lusika abil ja valasin võiga määritud küpsetusvormi. Peale raputasin veel lusika jagu pruuni suhkrut.

Küpsetasin 180 kraadises ahjus 30-35 minutit, pealt ilusaks kuldpruuniks. Keerasin ahju välja, lasin koogil paokil uksega ahjus mõni aeg jahtuda. Enne randaminekut tõstsin sooja koogi ahjust välja ja jätsin puhta köögirätiku alla õhtut ootama.


Rhubarb Cherry Pie

You need:
~200g chopped rhubarb
~15 pcs cherries, pitted
2 tablespoons brown sugar (+ 1 for sprinkling)
3 dl all-purpose flour
1,5 dl sugar
1 teaspoon baking powder
0,5 teaspoon baking soda
1 teaspoon vanilla sugar
1 egg
1,5 dl buttermilk
3 tablespoons melted butter

First chop rhubarbs, pit cherries. In a bowl, mix them with sugar. Set aside.

Preheat your oven to 180 C degrees and butter round baking dish, line the base with parchment paper.

In a bowl mix together flour, sugar, baking powder, baking soda and vanilla sugar (all batter dry ingredients). In another bowl combine egg, buttermilk, melted butter using electrical mixer. When all well combined add dry ingredients and rhubarb cherry mix and fold all together with a spatula or spoon. Pour batter into a greased pan. Sprinkle top with brown sugar if you like and bake for 30 to 35 minutes, until golden brown.

Cool slightly and run a knife around the edge of cake. Serve and enjoy!

No comments:

Post a Comment