Friday, February 22, 2013

Pähklivõi ja šokolaadikreemi küpsised

Enne kui ma postitan kursusel õpitud liharoa, tahan kiirelt kirja panna ühe maailmalihtsa küpsiseretsepti... See mõlkus mul juba ammu meelel aga tegudeni siis alles nüüd. Mu kallis teine pool on hetkel kindla menüü peal, siis ei saa ma küpsetada ja kokata täpselt seda, mida sooviks, aga tavaliselt just siis tulevad need soovid kõige rohkem esile kui parasjagu justkui nagu ei tohiks. Niisiis kokkasingi küpsiseid suurest kokkamisisust ja jagasin need põhiliselt mööda küla laiali, et koju ahvatlusi vähem jääks. Võtsin eile BubQuiz'le ka neid kaasa, et ajutegevust soodustada... ma ei tea, kas asi oli meis endis, küsimustes, nende esitajas või küpsistes, aga mõju jäi tulemata ja olime viimaste seas seekord. Võib-olla polnud küpsised piisavalt magusad nagu Türgis kombeks :))




Pealkiri ütleb juba poole koostisosadest, juurde vaid veel jahu ja muna. Retsepti leidsin Kirbie's Cravings blogist juba tegelikult poolteist aastat tagasi - nii kaua siis pidid nad oma järjekorda ootama... Ja ma pean ütlema, et nad on ühed mu lemmikud! Esiteks see, et neid on imelihtne valmistada, nõuavad vähe koostisosi, samas maitse poolest külluslikud; natuke oleks nad nagu kuivad, aga see ei tee neid vähem maitsvamaks.

Tegin kahekordse koguse, sest üks kogus tundus pottide määrimisena ja ilmaasjata ahju kütmisena ja sain kokku 33 maitsvat küpsist. :)

2,4 dl maapähklivõid
2,4 dl Nutella šokolaadikreemi
4,8 dl jahu
2 muna (L)

Keerasin ahju 175 C kraadile soojenema.

Segasin köögikombaini abiga kokku kõik koostisosad. Lõpuks näppisin veel taina käsitsi üle, et kõik koostisosad seguneksid. Veeretasin peopesade vahel pallid, vajutasin lapikuks (mind murenenud ääred üldse ei häirinud, need annavad hoopis omapära) ja asetasin ahjuplaadile. Need küpsised väga palju ei kerki, et oluliselt suuri vahesid pole vaja vahele jätta.

Küpsetasin ahjus 10-12 minutit kuni küpsis oli pisut kerkinud, peale praod tekkinud ja välimuselt pisut kahvatuks muutunud. Näpuga katsutes veel pisut pehmed aga juba vastupanu andvad. Tõstsin välja ja lasin restil täiesti maha jahtuda.


Four Ingredient Nutella Peanut Butter Cookies 

Really easy to make that even children can be involved.

Yield: 33 cookies

2,4 dl Nutella
2,4 dl Peanut Butter
4,8 dl of flour
2 eggs (L)
Preheat oven to 175 C. Mix all ingredients with a large spoon until a dough batter forms. You may want to work with your hands to properly blend the dough. The batter may be slightly crumbly, but should come together to form cookie dough. Form into 2 cm balls, press the balls down with your hand until they are round and flat. I  didn't smoothed out the edges of the cookies after flattening they were a little jagged and cracked. Space them about 2 cm apart. Bake for 10-12 minutes for the cookies to set.

2 comments:

  1. Hm, eestikeelses retseptis on pähklivõid ja nutellat 2,4dl, inglisekeelses 1, kumb on õige? Küpsised näevad välja väga isuäratavad, võiks peagi järgi proovida:)

    ReplyDelete
  2. Hei Mona!
    Minu viga, parandan kohe ära. Kirjutasin eestikeelses versioonis ka, et tegin kahekordse koguse leitud retseptist, aga sellise jahu kogusega on siiski 2,4dl õige. :)
    Head küpsetamist ja tänud tähelepanu juhtimise eest!

    ReplyDelete