Sunday, December 13, 2009

Šokolaadi-ingveriküpsis

Ma ei ole väga ammu proovinud ühtegi küpsist teha. Kuna koolis oleme igasuguseid teoorias õppinud ning nüüd on nn piparkoogi hooaeg ka käes, otsustasin ühed küpparid ka ise valmis teha.




Taina jaoks:
5,5 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl soola
1 tl vanillsuhkrut
3 tl ingveripulbrit
1,75 dl sulatatud jahutatud võid
4 dl mett
2 muna
100 g tumeda šokolaadi tükke

Sulatasin mikrolaineahjus või ja mee vedelaks, asetasin külmaveevanni jahtuma, et kiiremini saaks asuda neid omavahel vahustama. Mikserdasin segu heleda vahu tekkimiseni ning lisasin ükshaaval munad. Eraldi kausis segasin omavahel kuivained ning lisasin seejärel võisegule. Kõige lõpuks segasin lusikaga juurde šokolaadi tükid.

Küpsetasin 190 kraadises ahjus 11-14 minutit.

Tõstsin teelusika abil tainast pisikeste kuhjadena pannile küpsetuspaberi peale, kuid esialgu ei aimanud, et nad võiksid nii palju kerkida. Soovitan tavalisele küpsetusplaadile mahutada 3 x 4 küpsist, mitte rohkem. Kui esimese plaadi ahju pistsin kartsin küll, et tulemus on plaadiküpsis aga õnneks siiski niipalju olin küpsistele vahet jätnud, et pärast oli neid võimalik omavahel eemaldada.

No comments:

Post a Comment