Taina jaoks:
5,5 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl soola
1 tl vanillsuhkrut
3 tl ingveripulbrit
1,75 dl sulatatud jahutatud võid
4 dl mett
2 muna100 g tumeda šokolaadi tükke
Sulatasin mikrolaineahjus või ja mee vedelaks, asetasin külmaveevanni jahtuma, et kiiremini saaks asuda neid omavahel vahustama. Mikserdasin segu heleda vahu tekkimiseni ning lisasin ükshaaval munad. Eraldi kausis segasin omavahel kuivained ning lisasin seejärel võisegule. Kõige lõpuks segasin lusikaga juurde šokolaadi tükid.
Küpsetasin 190 kraadises ahjus 11-14 minutit.
Tõstsin teelusika abil tainast pisikeste kuhjadena pannile küpsetuspaberi peale, kuid esialgu ei aimanud, et nad võiksid nii palju kerkida. Soovitan tavalisele küpsetusplaadile mahutada 3 x 4 küpsist, mitte rohkem. Kui esimese plaadi ahju pistsin kartsin küll, et tulemus on plaadiküpsis aga õnneks siiski niipalju olin küpsistele vahet jätnud, et pärast oli neid võimalik omavahel eemaldada.
No comments:
Post a Comment