Friday, December 25, 2009

Kelmikalt kirju šokolaadi-maapähklikeeks

Keeks, mis maitseb kui Snikers - soolapähklid ja piimašokolaad.




Vaja läheb:
5.5 dl nisujahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
2 dl maapähklivõid
2 keskmist banaani purustada
1,25 dl suhkrut
1,25 dl pruuni suhkrut
2 muna
1 tl vanillisuhkrut
1,25 dl piima
1,5 tl kakaod
ca 50g röstitud maapähkleid (soolaga)
100 g piimašokolaadi

Timmisin ahju 180 kraadile soojenema.

Segasin ühes kausis jahu, küpsetuspulbri ja soola. Teises kausis purustasin banaani ja mikserdasin keskmisel kiirusel maapähklivõiga ühtlaseks kreemiks, seda umbes minut aega. Lisasin sinna suhkru ja vahustasin edasi, lisasin ükshaaval munad vahustamist ikka jätkates. Miksri aeglasel käigul (võib ka käsitsi segada) segasin juurde jahusegu, ning niristasin peale ka piima osade kaupa kuni kõik oli ühtlaselt segunenud.

Jagasin taina pooleks ja ühele poolele lisasin juurde kakao. Valasin kordamööda keeksivormi heledat ja tumedat tainast, et tekiksid triibud ja kook küpsedes kirju jääks. Kõige peale raputasin soolapähklid ning osa nendest otsustasin kergelt tainasse suruda, et peita osa kattest keeksi sisse meeldivaks üllatuseks.

Küpsetasin keeksi kuumas ahjus 60-65 minutit. Kuumale keeksile tükeldasin peale piimašokolaadi ning sulades pintseldasin selle keeksi pinnale ühtlaselt laiali. Enne serveerimist lasin vähemalt tunni jagu jahtuda.

No comments:

Post a Comment