Monday, March 29, 2010

Aedviljapüreesupp lõhe ja soolapähklitega

Peale sellist kogust trühvleid, mis me nädalavahetusel oleme ära söönud, nõuab hing miskit soolast ja mitte nii rammusat - supp peaks ju selle tühimiku ilusti täitma :) Täna on Istanbulis vihmane ilm, sooja vaevalt 9 kraadi, et koeragagi ei taha õue pikemale jalutusringile minna, poeskäigust siis rääkimatagi... tuleb vaadata, mida külmkapil mulle pakkuda on.


Kahele:
pool lillkapsaõisikust
1 suurem porgand
u 20 cm porru heledat varreosa
tükike parmesani
1 spl oliivõli
soola, pipart, sidrunipipart
soolalõhet
soolapähkleid

Tükeldasin potti lillkapsa, porgandi ja porru, lisasin veidi vett ning tõstsin poti tulele. Kuumutasin mõned minutid, et aedviljad pehmeks keeksid. Võtsin poti tulelt, siristasin veidi oliivõli hulka, saumikserdasin supi kreemjaks ning viilutasin parmesani kuuma segu sisse (et supp liialt lahja kaa ei saaks ;)), mikserdasin veel veidi. Maitsestasin soola, pipraga ja tundus, et hapususest on veidi puudu, nii saigi supi sisse ka pisut sidrunipipart. Värskest sidrunist pressitud mahl oleks muidugi parem, aga seda mul polnud.
Lõikasin soolalõhest mõned õhukesed viilud ning praadisin oliivõliga kergelt mõlemalt poolt läbi. Tõstsin supitaldrikule püreesuppi, sättisin kala peale ning puistasin veidi ka soolapähkleid põnevama maitse saamiseks.

No comments:

Post a Comment