Friday, March 26, 2010

Apelsinimaigulised pähklitrühvlid

Viimane hommik enne kui kallid külalised lennukile kiirustavad, et tagasi koju lennata. Lubasin oma väikesele sugulasele, et valmistame veel enne ärasõitu koos trühvleid - kasu ju mõlemal pool - õetütre teeb õnnelikuks nokitsemine ja mulle abiks olemine, mina saan kooli jaoks kodutöö tehtud.

20-25 tükki:
50 g röstitud sarapuupähkleid peeneks hakituna
10 g puhastatud, hakitud apelsini koort (umbes poole apelsini koor)
30 g maitsestamata toorjuustu
80 g valget šokolaadi
15 g puudersuhkrut
10 g likööri
kookoshelbeid või magustamata kakaopulbrit trühvlite veeretamiseks

Apelsinikoore puhastamise jätsin pisikese sugulase hooleks, tal oli sellega jupp aega tegemist, et ma sain seni vesivannil šokolaadi kreemjaks sulatada ning röstitud sarapuupähklid hakkida. Kui apelsini koor oli ilusti valgest kooreosast puhastatud, hakkisin noaga pisikesteks kuubikuteks ning lisasin koos sarapuupähklipuru ja puudersuhkruga maitsestamata toorjuustule. Segasime sinna varsti juurde ka jahtunud šokolaadi ning natuke likööri. Väike sugulane sai ka trühvlisegu segamisel kaasa aidata, ta jälgis kõike väga uudishimulikult ning iga tegevusega seoses oli varuks ka üsna mitu asjalikku küsimust. Nii vahva ja asjalik 7-aastane tütarlaps.

Segu valmis, tõstsime selle külma hanguma, et saaksime sellest pallikesed veeretada ning kookoshelvestega katta. Kuna aeg läks toimetades nii ruttu ja ärasõiduga hakkas juba pisut kiire, siis lasime segul veidi sügavkülmas tahkuda, et saaksime külalistele vähemalt 6 trühvlit kaasavõtmiseks kiirelt valmis teha (igale pereliikmele üks maitsmiseks) ning paar lisaks ka kohe ise mekkimiseks. Me ei jõudnudki segu tahkumist ära oodata, ning veeretasime väikeste teelusikate abil vajalikud pallid valmis, kukutasime kookoshelbekuhja ning jälle ettevaatlikult teelusika abil pisikesse trühvlivormi, et saaks trühvlid kaasa pakitud ja teele asutud. Lubasin ülejäänu pärast ise lõpuni valmis teha ning jätsime segu nüüd rahulikult külmkappi tahenema. Pärast ei olnud trüvlite veeretamine enam probleem - osad veeretasin kookoshelvestes, osad kakaopulbris.

No comments:

Post a Comment