Monday, March 15, 2010

Jõhvikaleivad muffinivormis

Järgnevalt üks hea idee mu sõbrantsilt, et kui suure leivapätsi küpsetamiseks aega ja kannatust ei jagu, võib leivad küpsetada ka muffini vormides. Kuklid küpsevad kiirelt ning kraadidega ei ole ka vaja niimoodi jännata nagu tavalise leivapätsi puhul.


12 leivapätsikest:
1/3 leivatainast
paar peotäit külmutatud jõhvikaid

Lisasin tainale mõned peotäied külmutatud marju, segasin nad taina sisse ning jagasin võiga määritud muffinivormidesse. Vormi panin sooja kohta seisma umbes kuueks tunniks, et leib parajalt käärida saaks ning vormid täis kerkiks. Pisikesi kukleid küpsetasin 200 kraadises ahjus 20-30 minutit. Valmis oli leib siis kui talle tekis leivale omane koorik (igaks juhuks võib ka puutikuga torkida, veendumaks kas tainas on seest läbi küpsenud).

Ahjusoojad leivad määrin alati pealt kergelt veega üle, et koorik pärast väga kõva ei jääks ning jätan rätiku alla jahtuma.

No comments:

Post a Comment