Tuesday, March 30, 2010

Tomatispagetid

Täna on jälle Istanbulis väga ilus ja suvine ilm, tegime väikse Sulliga kohe pika tiiru meie naabertänavatel, et tutvuda siinse tärkava loodusega. Millegipärast päikeselised ilmad viivad mu mõtted uitama lapsepõlve mälestustele kui tundsin kevadel saabuvat kärsitust kõige tärkava suhtes ning ootusärevust eesolevast koolivaheajast - eks see aasta on tunne pea sama, ootan õhinaga suve, et kool edukalt lõpetada, mis nõuab aga usinat õppimist ning lõputööks esitatava tordi väljanuputamist. ...Jalutades ja seda suviselt värsket õhku ahmides läks korraga kõht kole tühjaks, tuli idee proovida lapsepõlve lemmikrooga, mida tihtilugu just peale koolitunde sai endale valmistatud.


Kahele:
paras ports spagette
õli ja soola keeduveele
võid
1 suurem tomat
3 küüslauguküünt
soola, pipart

Keetsin spagetid vastavalt juhisele parajalt pehmeks, kurnasin ning lisasin neile tüki võid - just nagu lapsepõlves :) Või mitte ainult ei lase spagettidel kokku kleepuda vaid annab pastaroale suurepärase maitse. Vahepeal hakkisin tomati ja küüslaugu peeneks ning segasin soola ja pipraga kokku. Tõstsin juba ootusärevalt spagetikuhja taldrikule, mille peale teise väiksema kuhja tomatisalatit.
Tunnistan, et see on siiani üks mu lemmikroogadest, mulle meeldib selle pasta lihtsus ja maitsepuhtus.

No comments:

Post a Comment