Wednesday, September 15, 2010

5in1 hommikupuder

...seda võiks nimetada juba kiirsöögiks või supertoiduks - kõik hommikuks ja ärkamiseks vajalik ühes pudrukausis... Kaerahelbed (kiudained, toitained, vitamiinid jne), piim (kaltsiumi allikas), mesi (mitmeti kasulik), kohv (ergutav toime), kakao (südamele, vereringele hea). Igatahes mina tundsin end küll juba üsna erksa ja elurõõmsana peale selle hommikusöögi söömist! :)

...kohandasin vaid õige pisut oma eelmise hommikupudru retsepti...


Ergutav hommikupuder kahele:
3 dl kaerahelbeid (tavalised)
4 spl magustamata kakaod
5 dl piima
0,25 tl soola
3 tl lahustuvat kohvipulbrit
3 spl mett (või maitse järgi)

Segasin potis kõigepealt kaerahelbed kakaoga, et kakaotükke sisse ei jääks, lisasin külma piima, segasin läbi ja tõstsin poti tulele. Lisasin pisut soola. Segasin ja keetsin putru kuni see muutus paksemaks ja kaerahelves pehmenes (u 5 minutit). Võtsin pudru tulelt, segasin sisse kohvipulbri ja viimaks ka mee. Serveerisin.

Mulle meeldib putrusid süüa jogurtiga ning maasikajogurt siia kõrvale täiendas veel seda supertoidu efekti! ;) Head isu ja kena hommikut!!!



5in1 Oatmeal - Choco/Coffeeholic wake up!

I love this oatmeal, it's already second time I'm making this to wake me up. :) 


... You may call it as a super food already - all the necessary awakening in the morning in one meal.  Oatmeal (fiber, nutrients, vitamins, etc.), milk (calcium source), honey (a number of benefits), coffee (the incentive effect), chocolate (good for your heart and blood circulation). Anyway, I felt quite alert and lively after my breakfast! :)
I adjusted just a little my previous oatmeal recipe.


For 2 servings:
3 dl regular rolled oats
4 spl unsweetened cacao powder
5 dl milk
0,25 tl salt
3 teaspoons instant coffee
3 spl honey (to taste)

Combine the oats and cocoa powder. Mix in the milk and salt, boil on medium heat for about 5 minutes, until done. Remove from heat and mix in instant coffe and honey.

Eat and enjoy this healthy meal! Good morning little sleepyhead! :)

2 comments:

  1. Hästi sümpaatne ja inspireeriv blogi Sul! Kas Türgis müüakse ka kaerahelbeid või tood Eestist kaasa?

    ReplyDelete
  2. Tere Eva! Tänan sind heade sõnade eest! Türgis müüakse neid küll, aga mitte kuivainete letis vaid hommikusöögikrõbinate juures ja paki peal pole muidugi ka ridagi sellest, et neist võiks ka putru keeta. Nad vist söövad neid niisama kuivalt piimaga nagu müslit vms, vähemalt paki peal on pilt selline :) ei kujuta ette isegi. Ja nad pole ka väga populaarsed siin, ainult suuremates poodides olen neid näinud.

    ReplyDelete