Wednesday, September 1, 2010

Café Frappé - jahutav vahukohvijook

Vahva on see lõputu toidumaailm ja köögis toimetamise teema - ilma tuhandetes toidublogides kolamata ei kujuta ma oma elu enam ettegi. Ja kui mõni päev "toidublogituur" tegemata jääb, proovin kohe järgmine hommik tasa teha ja kui kohe pikemat aega pole saanud inernetti näppima siis tunnen end kuidagi majajäänuna :) Imelik... Samas vahva, et olen midagi sellist leidnud, mis mind niimoodi köidab...

...leidsin sellise huvitava asja nagu Café Frappé retsepti, kreeklaste armastatud kohvijook. Mõte, et kohvi võiks niimoodi tugevalt ja kohevalt vee ja suhkruga vahtu minna, tundus nii uskumatu ja samas põnev, et pidin kohe ise järgi proovima. Ma pean kohe ütlema, ma muidu ei ole lahustuva kohvi austaja, üldse mitte!, aga sellisel vahusel kujul koos ohtra külma piimaga oli see isegi üllatavalt hea ning leiab veel teinegi kord koha minu hommikukohvilauda.


Ühe suure klaasi kohvijoogi jaoks:
2 tl lahustavat kohvipulbrit
2 tl suhkrut
4 spl külma vett
u 3 dl külma piima (nii palju, et klaas täis tuleks või siis maitse järgi)

Segasin suletava kaanega klaaspurgis (~250 ml purk) kohvi, suhkru ja vee. Kohvi ei tahtnud küll kohe esialgu külmas vees lahustuda, sellest hoolimata keerasin purgil kaane kinni ja hakkasin purki šeikima. Šeikisin oma 5 minutit vist kuni vedelast kohvinatukesest purgi põhjas oli saanud paks vaht, kohvi ja suhkur oli lahustunud ja enam ei loksunud midagi purgis - ainult vaht. Valasin vahu suurde klaasi, peale valasin piima ja segasin pisut.

Suurepärane külm kohvijook oligi valmis. Head nautimist!



Café Frappé

Originally from zoomyummy.com ... and it’s truly magical. :)


For one big Café Frappé you'll need:
2 teaspoons instant coffee
2 teaspoons sugar
4 tablespoons cold water
~3 dl cold milk (to fill your coffee glass or as much as you like)



In the shaker/glass jar mix instant coffee with sugar, add water, close it and shake it untill coffe and sugar is dissolved and jar is filled with thick coffee foam. Then fill a coffe glass with this foam, add as much milk as you like. Stir the coffee and enjoy it!

No comments:

Post a Comment