Sunday, September 25, 2011

Seenesupp

Meil oli täna perekülastus juuksurisse ja sain siis ka lõpuks seda tunnet tunda kui mitu meest parasjagu sulle ühekorraga soengut teevad. Minu puhul oli täna küll ainult 2 kutti asjatamas, kuid olen näinud 4-5 juuksurit korraga ühe tütarlapse juuste kallal toimetamas, kui talle salke värviti, päris huvitav tööjaotuvus oli see. Minu puhul siis üks kuivatas fööniga juukseid kui teine sirgendas juba kuivanud salke :) ...nii koomiline on see kuidagi mu arust aga samas vahva, et oleks nii kangesti tahtnud, et keegi meist pilti oleks teinud. Soengut lõikama hakates seletasin käte-jalgadega, et millist soengut ma tahaksin, kutt siis läks ja otsis ajakirjast pildi, et kas ta ikka õigesti aru sai, sai küll, täpselt nii ma tahtsingi - nii armas! Jah, mulle meeldis seal, et julgen järgminegi kord sinna uuesti tagasi minna. 


2-3 supisõbrale:
2 spl oliivõli
1 spl võid
1 sibul, hakitud
2 küüslaugu küünt, hakitud
200 g shiitake seeni, hakitud
200 g austerservikuid, hakitud
1 tl kukeseenepulbrit (võimalusel)
2 kartulit, kuubikuteks lõigatud
~4 dl vett või puljongit
SantaMaria Forest Blend maitseainesegu
soola ja pipart
1 dl vahukoort

Madalal kuumusel sulatasin poti põhjas või koos oliivõliga ning lisasin sinna sibula ja küüslaugu. Aegajalt segades lasin neil küpseda seni kuni seeni hakkisin (7-8 min). Lisasin seened, seenepulbri, pisut soola ja lasin neil potis sibula ja küüslauguga sõbruneda 6-7 minutit. 

Umbes 1/3 seenesegust võtsin potist välja, et need pärast suppi kaunistaksid. Edasi rändasid potti kartulikuubikud ja vesi ning lasin supil potis edasi podiseda kuniks kartulid olid pehmed (veel umbes 10 minutit). Valasin kogu poti sisu blenderisse ja püreestasin. Püree uuesti keedupotti, lisasin vahukoore, (lisa vajadusel veel vett või puljongit, et supi paksus meelepäraseks timmida), lasin supil uuesti keema tõusta ning maitsestasin lõplikult soola, pipra ja maitseaineseguga.

Serveerides tõstsin supi kaussidesse, ning jagasin kõrvalepandud seened sinna peale. Peeneks hakitud maitseroheline oleks veel ilusat värvi lisanud aga mul kodus lihtsalt polnud miskit.


Mushroom Soup


Servings 2-3 
2 tablesoons olive oil
1 tablespoon butter
1 onion, chopped
2 clove garlic, smashed and finely chopped
400 g mixed mushrooms, chopped (I used: shiitake and oyster)
2 medium potatoes, diced
~4 dl water or stock
1 dl heavy cream
Salt and pepper

Add the oil and butter to a wide, large pot and bring it to a medium heat. Cook the onion and garlic, 
 until they are soft, about 7 to 8 minutes stirring frequently. Add the mushrooms to the pot, season with salt and cook until they are soft and have released their juices, about 6 to 7 minutes. Scoop 1/3 of the mushroom mixture into a bowl and reserve. Add the diced potato and the stock and bring to a boil and reduce to a simmer. Taste the stock and season with salt, if needed. Simmer the soup for 10 minutes or until potato is soft. 

Using a blender, puree the soup until smooth. Return the soup to the pot and add the cream. Taste the soup and adjust the seasoning, if needed. And add water or stock, if needed.
Garnish the soup with reserved mushrooms and the chopped fresh parsley if you have some.

No comments:

Post a Comment