Saturday, September 24, 2011

Virsikumoos vanilliga

Kirjutasin varemalt, et tegin ka virsikutest moosi, siin see siis nüüd on... 


Antud kogusest sain ma 2 purki ja natuke peale, ja pool sellest on juba otsas. See tähendab siis, et 1 purk = 1 pannkoogihommik :). See moos maitseb mulle lihtsalt hullupööra, et söön moosi pannkookidega nagu mu kallis härra igasuguste mooside puhul tavatseb teha, mitte vastupidi. Pean seda moositegu kindlasti kordama kuniks meil siin virsikud veel hooajas ja turul soodsad.

~1,5 kg küpseid virsikuid (~12 dl puhastatult, tükeldatult)
3 dl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut

Mulle tundus imelik panna karvaseid virsikukoori moosi sisse ja siis ma koorisingi virsikud ära :). Tükeldasin nad keedukastrulisse, lisasin suhkru ja vanilli ning lasin keema tõusta aegajalt segades. Kuumutades suhkur lahustus ja virsikutest tuli mahl välja, et pole vaja vett lisada, et moos ilmaaegu vesiseks ja vedelaks muuta. Lasin umbes 5 minutit keeda ning siis valasin keedise blenderkannu, mõned sekundid purustamist ja segu tagasi keedupotti. Lasin moosil uuesti keema tõusta, eemaldasin vahu ja jagasin kuuma keedise puhastesse klaaspurkidesse. Kaanetasin ja lasin purkidel jahtuda enne kui moosid külmikusse tõstsin.


Mmmm... Suurepärane!

Vanilla Peach Jam


1,5 kg ripe peaches; peeled, pitted, roughly chopped (makes about 12 dl)
3 dl sugar
2 tl vanilla sugar

Combine chopped peaches and sugars in a large, heavy pot. Stir over medium heat until the fruit begins to weep its juices and the sugar melts. Cook it about 5 minutes stirring occasionally. To break down the fruits I use a blender, but be careful not to over blend. Pour mixture back to the pot, let it simmer about 5 minutes, remove foam. Fill glass jars with hot jam, let them cool completely before refrigeration. 

Enjoy! 

No comments:

Post a Comment