Tuesday, September 27, 2011

Beseerull vaarikatega

Eile oli siis meil see esimene tähtis päev - väike härra sai kuu vanuseks! Nii hea, et nüüd on iga kuu üks selline päev, mille puhul on põhjust ja lausa peab veidi pidulikumalt käituma, see toob natuke vaheldust ja veidi ootusärevust muidu tavalisele argipäevale :)

Brita koogist olin varem mitmest erinevast blogist lugenud aga ise katsetama need postitused millegipärast ei kutsunud... Aga! Sõbranna Juci beseerull mõjus hüpnotiseerivalt ja tema maitset usaldan ma nii palju küll, et otsustasin siis ikka ise ka selle asja käsile võtta. Tõesti, midagi nii head ja suussulavat ei ole ma ammu saanud ja pealekauba valmis see imelihtsalt, et selle päeva peategelase unepausi ajal sain kõik otsast lõpuni valmis meisterdatud ja veel ka köögi koristatud.

Minu rull tuli 3 munaga, esiteks oli mul just 3 munavalget üle ning teiseks, meie uue köögi pliit on tavapärasest ka pisut väiksem.


Mandline beseekiht:
75 g mandlilaaste
3 munavalget
165 g / 2 dl suhkrut
näpuotsaga soola (minu arust peab ka igas magussöögis pisut soola olema)
0,75 supilusikat maisitärklist
0,75 supilusikat sidruni mahla

Vaarikakreem:
1,5 dl vahukoort
75 g ricotta juustu
0,4 dl suhkrut
150 g vaarikaid (kasutasin külmutatuid)

Tegin kõik peaaegu täpselt nii nagu Juc kirjutas...
Rösti mandlilaastud kuumal kuival pannil kuldseks. Kata ca 30*35 cm suurune ahjuplaat küpsetuspaberiga ja laota pooled mandlilaastud sellele laiali. Vahusta munavalge soolaga pehmeks vahuks. Lisa jupihaaval pidevalt edasi vahustades suhkur, kuni tekib tugev vaht. Sega käsitsi hulka tärklis ja sidrunimahl. Määri vaht ühtlase kihina küpsetuspaberile mandlilaastude peale. Puista ülejäänud mandlilaastud ühtlaselt munavalgele. Küpseta eelkuumutatud ahjus 170 kraadi juures 18 minutit. Tõsta plaat ahjust välja, kata kook teise sama suure küpsetuspaberiga. Keera kook teistpidi lauale. Eemalda ettevaatlikult küpsetamisel kasutatud küpsetuspaber. Lase koogipõhjal jahtuda (lasin köögirätiku all jahtuda).

Seni vahusta vahukoor suhkruga, sega juurde ricotta. Laota saadud kreem koogipõhjale ühtlase kihina jättes ääred katmata. Tõsta kreemikihile vaarikad. Rulli beseerull pikemast servast küpsetuspaberi abil kokku ning lase enne serveerimist mõnda aega külmkapis seista.





Brita Cake


I don't know why this meringue cake called Brita Cake, anyway it is delicious, light in texture and so easy to make. Definately one of my favorite recipe especially when I have some extra egg whites.




Meringue:

75 g almond flakes
3 egg whites
165 g / 2 dl sugar
pinch of salt
0,75 tablespoon cornstarch
0,75 tablespoon lemon juice



Raspberry cream:
1,5 dl heavy cream
75 g ricotta cheese
0,4 dl sugar
150 g raspberries (frozen or fresh)

Roast the almonds on a hot dry pan nicely golden. Cover about 30 * 35 cm baking tray with greaseproof paper and spread out half of the almonds. Whip the egg whites with salt until soft foam. Add the sugar gradually continually whipping until solid foam. Mix in 
starch and lemon juiceby hand. Spread foam evenly prepared baking tray. Sprinkle remaining almonds evenly on top. Bake in preheated oven at 170 degrees for 18 minutes. Cover the meringue with another baking sheet. Turn the cake upside down on the table. Carefully remove the baking paper. Set aside.

Whip cream with sugar, mix in ricotta. Spread the cream evenly on the meringue leaving the edges uncovered. Spread raspberries on top. Roll the cake up starting from longer side and let stand in refrigerator for some time before serving.

2 comments:

  1. Kuna pole ricottaga eriti kokku puutnud, siis tekkis küsimus, et millist täpselt Teie kasutasite? :P poodides valik nii suur:)

    ReplyDelete
  2. Tere, ma ei saagi kahjuks sinu küsimusele otsest vastust anda, sest meil Istanbulis on ricotta juustuga just teine lugu, et seda siin pigem pole. Ja kasutasin ühte Türgi enda toodet http://trakyaciftligi.com.tr/trakya-ciftligi-ricotta.html
    Et siis ma ei tea, millisele Eestis saadavale tootele see täpselt vastata võiks. See toode sisaldab 60% piimarasva.

    ReplyDelete