Tuesday, December 13, 2011

Suured, paksud ja siirupised pannkoogid

Nii, ajan siis veits koduseid ka kadedaks... Istanbulis on viimased päevad väga mõnusad ilmad olnud. Tänagi oli 17 kraadi sooja, täitsa tuulevaikne ja päike siras taevas, et parki jalutama minek tundus lausa kohustuslik. Eile jalutasime ka sõbrannaga mere ääres ja kui viimased kuud oleme ikka sooje jooke Starbucksist jalutamiseks kaasa ostnud, siis seekord võtsime frapuccinod (jääkohvid) - MÕNUS! Tegelikult muidugi igatsen ma talve kaa, ja loodan, et järgmine nädal katab juba Eestimaad ilus valge ja pehme lumevaip meie tuleku puhul. Jõulud võiks ju ikka valged olla!? Kui ma nüüd õigesti mäletan, siis see talv ei olegi mul veel õnnestunud lund näha, et lausa uskumatu tundub, et jõulud juba ongi järgmisel nädalal...

Eelmise aasta jõulud olid meil aga hoopis teistsugused - Bali palmide all. Seal sai hommikusöögilauas alati pannkooke tellitud, need olid sellised mõnusalt suured, paksud ja siirupised. Olen juba ammu pidanud plaani ise kah teha selliseid suuri ja pakse, nüüd siis lõpuks said need tehtud - linnuke kirjas :) Ja ma võiks öelda isegi, et need on just täpselt need, mida hotellides hommikusöögiks pakutakse või isegi paremad :P - restoranikvaliteet - minu lemmikpannkoogid hetkel! Palun veel! :)


9 suurt ja paksu pannkooki (3-4 serveeringut)
5 dl nisujahu
1 spl maisitärklist
1 tl söögisoodat
0,75 dl suhkrut
0,25 tl soola
2 muna (L)
5 dl maitsestamata jogurtit
1,25 dl piima
võid praadimiseks (umbes 5 tl)

Sõelusin jahu, tärklise ja sooda ühte suurde kaussi kokku. Lisasin järgemööda kõik ülejäänud komponendid ja vispeldasin taina ühtlaseks. Lasin sellel enne küpsetama asumist umbes pool tundi seista.

Praadimiseks kasutasin võid, ja ma arvan, et see ongi see saladus, mis nendest pannkookidest just need nn õiged teeb... umbes pool teelusikat iga pannkoogi kohta. Tõstsin kahe kulbi jagu tainast pannile, keerutasin panni veidi, et tainas ühtlaselt laiali valguks ja küpsetasin madalal kuumusel pannkoogid mõlemalt poolt ilusaks kuldseks.

Nüüd on õige aeg kook ümber keerata, kui servast pisut pruuni ilmutab ja pealt juba ka tainas pisut hüübinud.


Serveerisin Iisraelist toodud datlisiirupiga, mis on selline mõnusalt karamelline.





Pancakes


These are big and fluffy just like in restaurant. :)


Ingredients: (serves 3-4)
5 dl all-purpose flour
1 tablespoon corn starch
1 tsp bi-carbonate of soda
0,25 teaspoon salt
2 whole eggs lightly beaten
0,75 dl sugar
5 dl plain yogurt
1,25 dl milk


Mix flour, starch, bi-carbonate of soda in a big bowl, whisk in all the other ingredients until smooth (no lumps). Stand aside to rest for ½ hour. Place a knob of butter in a pan, on a low to medium heat.  Cook the pancakes until golden brown and cooked on both sides. Serve with sirup.

3 comments:

  1. Deem, päikest tahaks küll vihmale ja lörtsile vahelduseks. Oleks siis lumi vähemalt aaga ei :( Ja kui Eestis oli vähemalt Coffee-In siis siin ma midagi head ei ole leidnud veel kahjuks.

    ReplyDelete
  2. Võin lohutuseks öelda, et meil ka täna päikest pole ja on vihma oodata. :)

    ReplyDelete
  3. Eiei, ära riku minu illusiooni sellest ilusast ilmast :)

    ReplyDelete