Sunday, April 11, 2010

Aedvilja-piimasupi nostalgia

Ma ei ole teab kui ammu teinud piimasuppi, kohe isu oli millegi sellise järele. Täiendasin nn traditsioonilist retsepti vaid parmesani juustuga, mis andis supile sügavama maitse. Siinkohal on ilmselt kahesuguseid mõtlejaid - need, kellele meeldib ja need, kes ei söö iialgi piimasuppi, eriti juurvilja oma. Mina kuulun sinna esimesse gruppi, mis mul saakski olla sellise tervisliku õhtusöögi vastu, ah?! :)

Ja hea oli, et mul sai kõht sooja suppi täis... peagi kui olin söömise lõpetanud, lasi naaber ukse taga kella ning kutsus mind ühele kohalike erapeole kaasa. Algul veidi kahtlesin, kas julgen minna, üksi ikkagi, aga mis seal ikka, ela kordki meeletult! :) Sissepääsu pidi uksel küll lunastama aga see eest said pidulised tasuta veini ja snäkke ning elavat muusikat nautida. Ehe Türgi melu - rahvas oli väga lõbusas meeleolus, lobiseti, lauldi kaasa, tantsiti, muusika oli selline kaasakiskuv, mullegi tuttavad inglise ja itaaliakeelsed lood põimituna kohaliku repertuaariga. Väga vahva keskealiste süldibänd. :) Kuskil kella 9 paiku saabusid veel 2 pitsapoissi, mõlemal tohutu pitsakarpide virn kanda (ma arvan, et neid oli seal oma 50 tükki küll kokku) ...noo ja see oli kõik ju pidulistele mõeldud, suutsin end õnneks sellisel hilisel tunnil pitsadest eemale hoida, sest kõht oli veel mugavalt supist täis.


Kahele:
1 suurem porgand
õli praadimiseks
2 dl herneid
4 dl piima
soola, jahvatatud musta pipart
värsket hakitud tilli ja riivitud parmesani juustu

Puhastasin ja tükeldasin porgandi ning praadisin selle poti põhjas kergelt vähese õliga läbi (3-5 min). Lisasin hulka herned, valasin piimaga üle ning keetsin tasasel tulel oma 10-15 minutit, seni kui porganditükid olid pehmed, maitsestasin parajaks. Tõstsin suppi taldrikusse ning sättisin kena kuhja riivjuustu ja tilli peale.
Väga lihtne, samas maitsev!

2 comments:

  1. Pagana hea mõte. Kohe, kui värsked herned, porknad ja kartulid valmis, võtan ka ette!

    ReplyDelete
  2. Päris kaua pead ootama siis :) Kuuldavasti sadas teil tänagi veel lörtsi Eestis?

    ReplyDelete