Friday, February 25, 2011

Värske salat idude ja maasikatega

...eelmise jutu jätkuks retsept ka, et oleks motivatsiooni see idundus käsile võtta...


Kahele:
Salati põhjaks paar lahket peotäit idusid (lutserni ja mungoa)

8-10 väikest kirsstomatit
pool pikka kurki
6-8 maasikat
peotäis rukola lehti

Kastmeks:
1 väiksem sibul
1 tl mett
2 spl kvaliteetset oliivõli
1 tl viinamarjaäädikat
soola, pipart

kõrvale paar viilu krõbedat võiga saia.

Panin suuremasse kaussi kokku pooleks lõigatud tomatid, hakitud kurgi, neljaks lõigatud maasikad ja rukola lehed. Väiksemasse kaussi panin peeneks hakitud sibula ning segasin kokku meega kuni mesi sulas vedelaks, seejärel lisasin kastmele kõik muu. Valasin kastme suuremasse kaussi salati peale ning segasin õrnalt kõik läbi.

Tõstsin serveerimistaldrikule kihi idusid, mille peale sättisin ilusa kuhja värvilist salatit ning serveerisin seda krõmpsuvat salatit krõbetade võisaiadega.







Healthy Bean Sprout Salad with Strawberries


For two servings:
a couple handfuls of fresh mung bean sprouts and alfalfa sprouts

8-1 small cherry tomatoes, cut in halves
half of a long cucumber, chopped
6-8 strawberries, cut into four
handful of rocket leaves

Sauce:
1 smaller onion, finely chopped
1 teaspoon honey
2 tablespoons of good quality olive oil
1 teaspoon wine vinegar
salt, pepper

..and few slices of crispy bread with butter.

In a big bowl, combine tomatoes, cucumber, strawberries and rocket leaves. In a small bowl, combine onion with honey until honey is melted, add oil, vinegar and season with salt and pepper. Pour over the salad in the big bowl, combine gently.

Divide between two serving plates first strouts, place the colorful salad on top and serve with few slices of crispy bread with real butter.

No comments:

Post a Comment